Teenagers and addiction
نوجوانان و اعتیاد – بخش اول
۱۳۹۷-۱۲-۰۴
عوارض مصرف مواد مخدر
۱۳۹۷-۱۲-۰۴
نمایش همه

نوجوانان و اعتیاد – بخش دوم

نوجوانان و اعتیاد - بخش دوم

نوجوانان و اعتیاد - بخش دوم

کلینیک ترک اعتیاد آکسون ، مرکز ترک اعتیاد آکسون : همانطور که در بخش اول مقاله نوجوانان و اعتیاد خواندیم رابطه مصرف مواد مخدر و بزهکاری و در نهایت ارتکاب جرایم و دیگر آسیب‌های اجتماعی اهمیت شناخت عوامل مصرف و راه‌های پیشگیری از اعتیاد را نشان می‌دهد.

فهرست مطالب

بیشترین میزان مصرف مواد مخدر در سنین نوجوانی و اوایل جوانی است. همچنین عوامل فردی و خانوادگی که باعث می‌شود نوجوانان به مصرف مواد مخدر روی بیاورند را بررسی کردیم. اما چه عواملی در اجتماع باعث گرایش نوجوانان به مصرف مواد مخدر می‌شود و برای جلوگیری از اعتیاد چه راه‌های وجود دارد؟

عوامل اجتماعی:

گر چه عوامل خانوادگی و فردی از اهمیت بالایی دارند ولی عوامل اجتماعی را نیز نباید نادیده گرفت.

در دسترس بودن مواد اعتیاد آور:

در دسترس بودن مواد اعتیاد آور از عوامل مهم مصرف آن در بین نوجوانان و جوانان است. سوال اینجاست که شکر و قند نیز در دسترس بیماران مبتلا به دیبابت است پس چرا آن را مصرف نمی‌کنند. باید به نوجوانان آموخت که قرار نیست هرچه را به دست‌شان رسید مصرف کنند!

کلینیک ترک اعتیا آکسون

دسترسی به مواد اعتیاد آور

سکونت در محله‌های آلوده (محل رفت و آمد معتادان و فروشنده‌گان مواد مخدر)

ناخوداگاه همنشینی با آدم‌های معتاد و رفت و آمد به محله‌های که افراد معتاد در آن زندگی می‌کنند انسان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. افرادی که در این محله‌ها ساکن هستند بیشتر از دیگران در معرض خطر اعتیاد هستند.

سکونت در محل آلوده

سکونت در محل آلوده

باورهای غلط و نادرست فرهنگی درباره مواد اعتیاد آور

متاسفانه در برخی مناطق مصرف برخی مخدرها را کار ناپسندی نمی‌دانند و این موضوع خطر بزرگی برای آن جامعه و منطقه محسوب می‌شود. باورهای غلط در باره اعتیاد و مصرف مخدرها آسیب جبران ناپذیری به افراد و جامعه خواهد زد.
بسیاری از مراجعین کلینیک ترک اعتیاد آکسون به دلیل باورهای نادرستی که درباره مواد مخدر داشتنند دچار سوء‌ مصرف و در نهایت اعتیاد به مواد اعتیاد آور شدند، بنابراین بهتر است اطلاعات خود و فرزندانمان درباره ی مواد مخدر بالا ببریم.

ضعف فرهنگ مشاوره در جامعه

نوجوانان تمایل دارند در هنگام مواجه با مشکل، خودشان مسئله را حل کنند، غافل از اینکه هیچ شخصی قادر نیست به تنهایی مشکلات را حل کند و بهتر است از افراد صاحب نظر و متخصص مشورت بگیرد. این افراد می‌توانند والدین یا مشاورین باشند.

مشکلات اقتصادی

فقر، بیکاری و مسائل اقتصادی یکی از مهمترین عوامل روی آوردن به مصرف مواد مخدر در بین جوانان است، در حالی که مصرف مواد اعتیاد آور نه تنها راه درمان فقر و بیکاری نیست بلکه تنها مشکلات را پیچیده‌تر می‌کند.

گروه همسالان و دوستان

بسیاری از نوجوانان برای اینکه در جمع دوستان پذیرفته شوند تلاش می‌کنند هم شکل و همرنگ آنها شوند حتی اگر بهای آن مصرف مواد مخدر در حین آگاهی از مضرات مصرف آن باشد.
بسیاری از مراجعین به کلینیک ترک اعتیاد آکسون به عنوان بهترین مرکز ترک اعتیاد تهران ، در جلسات مشاوره به این مسئله اشاره می‌کنند که دفعات اول مصرف آنها در جمع دوستان و همسالاشان بودنده است.
والدین باید مراقب جمع دوستان و همسالان فرزندشان باشند و در صورتی که متوجه شدند یکی از دوستان فرزندشان، از مواد اعتیاد آور استفاده میکند و یا مستعد مصرف مواد مخدر است باید با فرزندان خود صحبت کنند تا تحت تاثیر جمع یا دوستان به مصرف مواد مخدر روی نیاورد.

 

مصرف مواد مخدر در جمع دوستان

مصرف مواد اعتیاد آور در جمع دوستان

علائم مصرف مواد مخدر در نوجوانان:

با دلایل گرایش به مصرف مواد مخدر در نوجوانان آشنا شدیم، بهتر است علائم مصرف مواد مخدر در نوجوانان را هم بشناسیم. نشانه‌های ظاهری، رفتاری و اجتماعی زیادی وجود دارد که حاکی از اعتیاد نوجوانان به مواد مخدر است.

تغییرات در مدرسه نوجوانان:

  • غیبت مکرر
  • تاخیر و دیر آمدن از مدرسه
  • زیرپا گذاشتن قوانین مدرسه و انجام کارهای بزهکارانه
  • افت تحصیلی
افت تحصیلی از علائم اعتیاد نوجوانان

افت تحصیلی از علائم اعتیاد نوجوانان

علائم رفتاری اعتیاد در نوجوانان

  • رفتارهای ضد اجتماعی از جمله دزدی و دروغ
  • زود رنجی و افسردگی
  • زیاد شدن بیماری های جسمی
  • تغییر در خلق و خوی
  • مطالبه مکرر پول از والدین
  • پرحرفی و یا گوشه گیری زیاد
  • کاهش ارتباط با خانواده

روانشناسان و روانپزشکان ما در کلینیک ترک اعتیاد آکسون، به عنوان بهترین کلینیک ترک اعتیاد تهران همیشه به والدین گوشزد می‌کنند که مراقب رفتار فرزندان خود باشند و تغییرات رفتاری آنها را به سرعت برسی کنند.

رفتار ضد اجتماعی از اعلائم اعتیاد در نوجوانان

رفتار ضد اجتماعی از اعلائم اعتیاد در نوجوانان

علائم فیزیکی در اعتیاد در نوجوانان

  • سوختگی در لباس
  • شلخته شدن
  • بسته بودن مکرر درب اتاق
  • استفاده افراطی از عطر و ادکلن
شلخته شدن از علائم اعتیاد در نوجوانان

شلخته شدن از علائم اعتیاد در نوجوانان

علائم جسمانی اعتیاد نوجوانان

  • بی‌خوابی
  • خشک شدن دهان و قرمز شدن چشمها (در مصرف حشیش)
  • بیش فعالی ( معمولاً اکستازی و کوکایین)
  • بی توجهی به ظاهر و زیبایی (گاهی برای سرپوش گذاشتن دیده نمی‍شود)
  • سرما خوردگی و بیماری‌های مکرر دماغ (مخصوصاً در مصرف کوکایین)
  • سیاه شدن دور چشم
  • بی اشتهایی و کاهش وزن
بی‌خوابی از اعلائم اعتیاد در نوجوانان

بی‌خوابی از اعلائم اعتیاد در نوجوانان

این علائم کلی است و می‌تواند در هر نوجوانی با توجه به میزان مصرف، مدت زمان اعتیاد و نوع ماده مصرفی متفاوت باشد. همچنین در درمان اعتیاد نیز شرایط هر شخص متفاوت است بنابر این برای درمان اعتیاد باید به مراکز ترک اعتیادی مراجعه کنید که به صورت تخصصی به درمان اعتیاد می‌پردازند. مرکز ترک اعتیاد آکسون با همکاری متخصصین ترک اعتیاد، و در نظر گرفتن شرایط جسمانی و روانی هر شخص برنامه خاصی برای درمان در نظر می‌گیرند به اینصورت که برنامه ترک تریاک، ترک هرویین، ترک متادون و ترک شیشه علاوه بر در نظر گرفتن شرایط شخص متفاوت است

راه‌های پیشگیری از اعتیاد در نوجوانان

صرفاً شناخت دلایل اعتیاد نوجوانان و علائمی که نشان از مصرف مواد مخدر در نوجوانان را دارد برای جلوگیری از مصرف کافی نیست که در مقاله نقش خانواده در پیشگیری از اعتیاد  در مورد وظایفی که خانواده در پیشگیری از اعتیاد دارد صحبت کردیم و در ادامه چند راهکار عملی و کاربردی برای     پیشگیری از اعتیاد نوجوانان را معرفی میکنیم.

آموزش مهارت “نه” گفتن به نوجوانان

مهارت نه گفتن بسیار مهم است. فرزندتان باید بدون هیچ شرم و خجالتی و با شهامت به موارد غیر اخلاقی، تعارف مواد و …. نه بگوید. به عنوان مثال در قالب نمایش موقعیتی که شاید در آینده برای فرزندات پیش بیایید را تمرین کنید و به فرزندتان “نه گفتن” را آموزش دهید.

افزایش مهارت نه گفتن در نوجوانان

افزایش مهارت نه گفتن در نوجوانان

دوستان فرزندتان و خانوادهایشان را بشناسید و در ارتباط باشید

شما به عنوان والدین باید بدانید که فرزندتان با چه کسی دوست صمیمی است و آیا خانواده‌‌اش مشکل خاصی دارند یا خیر؟ چرا که دوستان سهم بزرگی در فعالیت و تفکر نوجوانان دارند.

به فرزندتان اجازه حضور در منزل دوستش زمانی که والدینش نیست ندهید

زمانی که فرزندتان به منزل دوست می‌رود حتماً از حضور والدین دوست فرزندتان مطمئن باشید به حضور مادر بزرگ، پدربزرگ و یا خواهر و برادر اکتفا نکنید.

در طی شبانه روز زمانی به صبحت با فرزندتان اختصاص دهید

در طی شبانه روز یا هفته حتماً فرصتی را به گفت‌و‌گو با فرزندانتان اختصاص دهید بهترین زمان برای صحبت کردن با فرندتان، قبل از شام، قبل از خواب یا روزهای تعطیل است.

گفت و گو با فرزند

گفت و گو با فرزند

با اعضای خانواده جلسه یا نشست برگذار کنید

جلسات خانوادگی برگذار کنید تا هرکدام از اعضای خانواده فرصت صحبت کردن در باره فعالیت و حتی مشکلاتش داشته باشد.

جلسه خانوادگی

جلسه خانوادگی

اعضای خانواده در کنار یکدیگر غذا بخورند

این کار باعث می‌شود افراد یادشان نرود عضوی از خانواده هستند و باید در کنار یکدیگر بمانند.

در کنار هم عذا خوردن اعضای خانواده

در کنار هم عذا خوردن اعضای خانواده

برای فرزنداتان زمان اختصاصی در نظر بگیرید

به صورت منظم روزانه و یا هفتگی زمانی را به فرزندتان اختصاص دهید و به انجام فعالیت هایی که او دوست دارد بپردازید.

زمان اختصاصی بر فرزندان

زمان اختصاصی بر فرزندان

برقراری ارتباط صمیمانه با فرزند

نوجوانانی که ارتباط عمیق عاطفی و کلامی با والدین خود دارند کمتر در معرض خطر سوء مصرف مواد مخدر قرار می‌گیرند.

ارتباط عاطفی با فرزندان

ارتباط عاطفی با فرزندان

تقویت مسئولیت پذیری در نوجوانان

با دادن مسئولیت‌های روزانه به فرزندان و سپردن تصمیم گیری‌‌های مربوط به خودشان حس مسئولیت را در نوجوان تقویت و آسیب پذیری را کم کنید

افزایش عزت نفس و اعتماد به نفس در نوجوانان

عزت نفس و اعتماد به نفس را در فرزندتان افزایش دهید. نوجوانانی که عزت نفس و اعتماد به نفس خوبی دارند در جامعه کمتر آسیب می‌بینند.

افزایش اعتماد به نفس و عزت نفس

افزایش اعتماد به نفس و عزت نفس

آگاهی دادن به نوجوانان:

متاسفانه امروزه نوجوانان نسبت به مواد مخدر و مصرف آن دید مثبتی دارند و تصور میکنند با مصرف تفریحی وابسته نمی‌شوند و حتی برخی مواد مانند  ماری‌جوانا و ال اس دی اعتیاد آور نیستند. این وظیفه والدین و مدرسه است که به نوجوانان آگاهی کامل نسبت به مواد مخدر را بدهند و نوجوانان را از مضرات مصرف آن آگاه کنند.

سخن آخر:
هرچند عوامل اجتماعی نقش مهمی در شکل گیری اعتیاد دارند ولی والدین اگر راه‌های پیشگیری از اعتیاد را جدی پیگیری کنند و با نوجوان خود ارتباط عمیق عاطفی برقرار کنند و به حرف‌ها و صحبت‌های نوجوانشان گوش دهند همچنین به عواطف و احساسات فرزندشان احترام بگذارند و بی‌قید و شرط همانطور که هست او را بپذیرند و در دوره نوجوانی کنارش باشند و در برابر آسیب‌های جامعه و محیط اطراف از او حمایت کنند تا فرزندشان به سمت به مصرف مواد مخدر کشیده نشود و مرحله بحرانی نوجوانی به سلامت پش سر بگذارد.

کلینیک شبانه روزی ترک اعتیاد آکسون، امیدوار است والدین با خواندن این مقاله توجه بیشتری به فرزند خود داشته باشند تا کمتر شاهد مراجعه نوجوانان و جوانان به مراکز ترک اعتیاد برای درمان اعتیاد باشیم.

کلینیک ترک اعتیاد آکسون به عنوان مجهز ترین کلینیک ترک اعتیاد ایران و خاورمیانه برای درمان اعتیاد از آخرین متد روز دنیا بهره گرفته و ضمن درمان جسمی اعتیاد درمان، با همکاری روانشناسان و روانپزشکان متخصص در زمینه ترک اعتیاد به روان درمانی نیز می‌پردازد. بری اطلاع از خدمات این مرکز ترک اعتیاد با مشاورین ما تماس بگیرید.

1 Comments

  1. بسیار کامل بود لطفا شماره تماس دارید.ساحل فلسفی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *