مرکز ترک اعتیاد آکسون ، کلینیک ترک اعتیاد آکسون: ترامادول یک داروی اپیوئیدی است و در مقالهترامادول چیستتوضیحات کاملی درباره ی این دارو داده ایم و روش صحیح مصرفش را بیان کرده ایم، در مقاله پیش رو قضد داریم عوارض مصرف ترامادول را بررسی کنیم.
عوارض مصرف ترامادول
ترامادول دارای عوارض بسیاری است که در زمان مصرف ممکن است دچار این عوارض شوید:
تهوع
استفراغ
یبوست
سبکی سر
سرگیجه
خواب آلودگی
سردرد
کلینیک ترک اعتیاد
گاهی بعد از ادامه مصرف ترامادول این عوارض از بین میورد اما در صورتی که این علائم ادامه پیدا کرد یا شدیدتر شد باید به پزشک خود مراجعه کنید.
برای جلوگیری از یبوست رژیم غذایی سرشار از فیبر و سبزیجات داشته باشید، آب زیاد بنوشید، ورزش کنید و برای کاهش سرگیجه و سبکی سر نیز از حالت نشسته یا دراز کشیده به آرامی تغییر حالت دهید تا کمتر دچار سرگیجه شوید.
یادتان باشد که پزشک این دارو را با در نظر گرفتن تمام عوارض و مزیتهای آن تجویز کرده است و مزایای مصرف دارو برای شما بیشتر از عوارض آن است.
با توجه به مشاهدات و بررسیهای متخصصین مرکز ترک اعتیاد آکسون گرایش مردم به مصرف مخدرهای مانند ترامادول رو به افزایش است بنابراین بهتر است افرادی که به هر دلیلی از این دارو استفاده میکنند نسبت به عوارض آن نیز آگاه باشند.
احتمال بروز این عوارض بسیار کم است ولی در صورت مشاهده هرکدام از عوارض باید سریع به پزشک خود اطلاع دهید.
تغییرات خلقی
مشکل در دفع ادرار
شکم درد و دل درد شدید
علائمی که نشان میدهد غده آدرنال به خوبی کار نمیکند مثل از دست دادن اشتها، خستگی غیر عادی و کاهش وزن
تشنج به ندرت پیش میآید اما در صورت بروز آن بلافاصله به پزشک مراجعه کنید
مرکز ترک اعتیاد
مصرف این دارو به ندرت ممکن است باعث افزایش سروتونینشود و بیماری جدی به نام سندروم سروتونین را در پی داشته باشد. اگر دارویی مصرف میکنید که سروتونین را افزایش میدهند، احتمال بروز این سندرم بیشتر میشود؛ بنابراین قبل از مصرف این دارو در مورد تمام داروهایی که مصرف میکنید به پزشک خود اطلاع دهید، در لیست تداخل دارویی انتهای همین متن نام برخی داروهای افزایش دهنده سروتونین آمده است.
نشانههای سندرم سروتنین:
بالا رفتن ضربان قلب
توهم
از دست دادن هماهنگی و تعادل
سرگیجه شدید
تهوع
استفراغ
اسهال
کشش و حرکت عضلات
تب بی علت
آشفتگی و بی حوصلگی غیر عادی
مکانیسم این دارو شبیه مخدرهای قوی است و بعد از مصرف در بدن بعضی افراد سریعتر و کاملتر از حد معمول عمل میکند که به همین دلیل خطر عوارض جانبی بیشتر خواهد شد. با مشاهده هرکدام از این نشانهها سریع به پزشک مراجعه کنید
تنفس آهسته و کم عمق
خواب آلودگی شدید
مشکل در بیدار شدن از خواب
سردرگمی
نشانههای حساسیت به ترامادول:
کمتر پیش میآید که مصرف ترامادول واکنش حساسیتی در پی داشته باشد ولی با این حال اگر هرکدام از نشانههای زیر را مشاهده کردید، پزشک خود را مطلع کنید.
این لیست کامل نیست و این موارد فقط چند نمونه از عوارض جانبی ترامادول است. اگر متوجه علائم دیگری شدید که در اینجا ذکر نشده حتما به پزشک مراجعه کنید.
اقدامات احتیاطی در زمان مصرف
متخصصین مرکز ترک اعتیاد آکسون پیشنهاد میکنند که قبل از شروع مصرف این دارو درباره ی حساسیت خود به این دارو و هر داروی دیگری با پزشک خود مشورت کنید.
به دلیل وجود ترکیبات غیر فعال در این دارو که امکان دارد باعث بروز حساسیت و دیگر عوارض در مصرف کننده شود قبل از مصرف حتما با پزشک خود درباره سوابق پزشکی صحبت کنید مخصوصا اگر در گذشته مبتلا به بیماری هایی که در لیست زیر است بودهاید:
اختلالات مغزی مانند صدمه دیدن سر، تومور و تشنج
مشکلات تنفسی
بیماری کبد
اختلالات خلقی و روحی مانند گیجی، افسردگی و فکر به خودکشی
سابقه شخصی یا خانوادگی مصرف ماده مخدر مانند مصرف بیش از حد یا اعتیاد به مواد مخدر و الکل
مشکلات معده و روده مانند انسداد، یبوست، اسهال به خاطر عفونت
مشکلات سیستم ادراری مانند بزرگی پروستات
بیماری کیسه صفرا
بیماری پانکراس
چاقی
کلینیک ترک اعتیاد
توجه داشته باشید که ممکن است مصرف ترامادول باعث سرگیجه و خواب آلودگی شود بنابراین نباید در زمان مصرف این دارو رانندگی کنید و از انجام فعالیتهای که هوشیاری بالایی میخواهد پرهیز کنید تا زمانی که بتوانید دوباره این فعالیتها را بی خطر انجام دهید
بعضی کودکان به عوارض ترامادول حساستر هستند از جمله خواب آلودگی شدید، گیجی یا تنفس آهسته و سطحی یا تنفس با صدا
همچنین افراد سالخورده نیز به عوارض این شبه مخدر حساسترند مخصوصاً عوارضی مثل سردرد، سرگیجه، خواب آلودگی
مصرف ترامادول در بارداری و شیردهی:
ترامادول در دوران بارداری تنها وقتی مصرف میشود که نیاز مبرمی به این دارو باشد، زیرا میتواند به جنین آسیب های جبران ناپذیری برساند بنابراین درباره مصرف این دارو باید با پزشک خود مشورت کنید.
مصرف این دارو در دوران شیردهی توصیه نمیشود زیرا وارد شیر مادر شده و ممکن است باعث عوارض جدی و ناخوشایندی در نوزاد شود، عوارضی مانند خواب آلودگی غیر عادی، مشکل تغذیه و مشکل تنفسی، قبل از شروع شیردهی با پزشک مشورت کنید.
کلینیک ترک اعتیاد
تداخل دارویی با ترامادول:
تداخل دارویی ممکن است باعث از بین رفتن یا تغییر تاثیر دارو شود که میتواند خطر بروز عوارض و مشکلات متعددی را در پی داشته باشد. حتما لیستی از داروهای که مصرف میکنید را به پزشک خود ارائه دهید، مصرف این دارو را ناگهانی شروع یا قطع نکنید و میزان مصرف را خودسرانه تغییر ندهید.
برخی از انواع داروهایی که با ترامادول تداخل دارند، عبارتند از:
بعضی داروهای ضد درد مثل داروهایی که ترکیبی از آگونیست و آنتاگونیست و داروهای مخدر هستند از جمله پنتازوکین pentazocine، وترفانول butorphanol و نالبوفین nalbuphine و نالترکسون naltrexone.
مصرف ترامادول با مسدود کنندههای مونوآمین اکسیداز Monoamine oxidase inhibitor یا MAO باعث بروز عوارض خطرناک و گاهی کشنده میشود.
اگر همزمان افزایش دهنده سروتونین را مصرف کنید خطر بروز سندروم سروتونین را دارد. داروهایی که باعث افزایش سروتونین میشود عبارتند از: سنت جونز ورت St. John’s wort یا گل راعی و برخی از داروهای ضد افسردگیه از جمله ضد افسردگیهای سه حلقهای مانند فلوکستین و پاروکستین، بازدارندههای بازگشت سروتونین و نوراپی نفرین، مانند دولوکستین duloxetine و ونلافاکسین venlafaxine خطر بروز سندروم سروتونین در زمان شروع مصرف سروتونین یا افزایش میزان مصرف آن بیشتر خواهد بود.
بعضی داروهای دیگر بر روی حذف اثر این دارو از بدن تاثیر میگذارند : از جمله این داروها عبارتند از: کوینیدین quinidine ، ضد قارچهای آزول azole ، داروهای ایدز، آنتی بیوتیکهای ماکرولید macrolide مانند اریترومایسین، ریفامیسینها rifamycin و داروهایی که برای درمان تشنج استفاده میشود مانند کاربامازپین carbamazepine.
مونوآمین اکسیداز Monoamine oxidase inhibitor یا MAO: دستهای از داروهای ضد افسردگی هستند که به دلیل عوارض جانبی و تداخلهای دارویی خطرناکی که دارند کمتر تجویز میشوند، اما در درمان افسردگی بسیار مؤثرند.
مصرف همزمان این دارو با داروهای که باعث خواب آلودگی میشوند عوارض این دارو را تشدید میکند، بنابراین اگر در حال مصرف داروی ضد درد دیگری هم هستید قبل از مصرف با پزشکتان مشورت کنید. این داروها ممکن است با ترامادول تداخل داشته باشند: آنتی هیستامینها، داروهای شل کننده عضلات، زولپیدم، لورازپام و آلپرازولام و …
ممکن ترکیبات ترامادول روی بعضی آزمایشها تاثیر بگذارند بنابراین قبل از انجام آزمایش کارمندان آزمایشگاه را مطلع کنید.
سخن آخر:
ترامادول به موازات اثرات مثبتی که دارد عوارضی هم دارد که باید خیلی جدی گرفته شود، در بعضی موارد این عوارض میتواند خیلی جدی باشد و حتی خطر مرگ داشته باشد. کلینیک ترک اعتیاد آکسون که بهترین مرکز ترک اعتیاد ایران است سعی دارد با انتشار این مقالهها آگهی مردم را نسبت به مصرف این دارو بالا ببرد بسیاری از مراجعین مرکز ترک اعتیاد شبانه روزی آکسون، افرادی هستند که ندانسته و خودسرانه شروع به مصرف این داروها میکنند و بعد از مدتی درگیر اعتیاد به این دارو ها میشنود. در مقاله بعدی به صورت مفصل درباره ترک ترامادول صحبت خواهیم کرد .
مرکز ترک اعتیاد آکسون با مجوز رسمی از وزارت بهداشت درمان یکی از مورد اعتمادترین مراکز ترک اعتیاد به حساب میاید که توانسته با همکاری افراد متخصص در زمینه ترک اعتیاد بهترین گزینه برای درمان اعتیاد باشد برای کسب اطلاعات بیشتر با مشاورین ما تماس بگیرید.
سلام
من مدت پانزده سال هست روزی ۱۰۰ میلی مصرف میکنم
هیچ مشگلی ندارم اما در پای راست کمتر ودر پای چپ بیشتر جوشهایی در قسمت ران دارم که هیچوقت خوب نمیشه چه راهکاری هست .
ممنون
والا کلی نمیدونم ولی بابای من چندین ساله مصرف میکنه و خیلییی مشکوکه به همه چی
یعنی مثلا تو خونه ۲ ساعت براش حرف میزنیم اصلا نمیشنوه ولی کافیه مامانم یه کلمه از مرد قریبه یا یکی از دوستاش حرف بزنه یا براش اس ام اس بیاد با واکنشی تند میپرسه چی شد
4 Comments
سلام
من مدت پانزده سال هست روزی ۱۰۰ میلی مصرف میکنم
هیچ مشگلی ندارم اما در پای راست کمتر ودر پای چپ بیشتر جوشهایی در قسمت ران دارم که هیچوقت خوب نمیشه چه راهکاری هست .
ممنون
سلام تو چهره ت تاثیر نذاشته؟ میگن سر کوچیک میشه مهصوصا پیشونی ب بالا
سلام
آیا مصرف ترامادول باعث میشه آدم به همسرش شک کنه؟
ممنون میشم جواب بدین
والا کلی نمیدونم ولی بابای من چندین ساله مصرف میکنه و خیلییی مشکوکه به همه چی
یعنی مثلا تو خونه ۲ ساعت براش حرف میزنیم اصلا نمیشنوه ولی کافیه مامانم یه کلمه از مرد قریبه یا یکی از دوستاش حرف بزنه یا براش اس ام اس بیاد با واکنشی تند میپرسه چی شد