عوارض مصرف ترامادول
عوارض مصرف ترامادول
۱۳۹۸-۰۳-۱۱
بوپرنورفین چیست؟
قرص بوپرنورفین یا b2 چیست؟
۱۳۹۸-۰۳-۱۱

مرکز ترک اعتیاد اکسون  ،  کلینیک ترک اعتیاد آکسون : همانطور که در مقاله ترامادول چیست؟ خوانیدم این دارو یکی از اعتیاد آورترین مواد اعتیادآور است، متاسفانه مصرف این ماده در ایران رو به افزایش است است. در مقاله عوارض مصرف ترامادول نیز مشکلاتی که ممکن است مصرف کننده را دچار کند بررسی کردیم و تاکید کردیم که به هیچ وجه خودسرانه از این دارو استفاده نشود.
متاسفانه بعضی به اشتباه از این دارو برای ترک اعتیاد استفاده می‌کنند که نه تنها اعتیادشان درمان نمی‌شود بلکه حتی به این دارو وابسته می‌شوند. در این مقاله قصد داریم تا درباره ی ترک ترامادول صحبت کنیم.

حتما مطالعه کنید: عوارض مصرف ترامادول

ترک یا قطع ناگهانی ترامادول

اگر  به هر دلیلی از ترامادول استفاده می‌کنید یکباره و ناگهانی مصرف را قطع نکنید. قطع ناگهانی ممکن است باعث بروز واکنش‌های ترک در مصرف کننده شود، به ویژه اگر برای مدت طولانی و به طور مستمر و یا به میزان زیاد مصرف شده باشد.

علائم قطع ناگهانی:

  • تهوع
  • تعریق
  • بیقراری
  • درد عضلانی
  • آبریزش بینی
  • آبریزش از چشم‌ها

 

مرکز ترک اعتیاد آکسون

درد عضلانی در قطع ناگهانی مصرف

برای کاهش عوارض قطع ناگهانی این دارو از پزشک خود بخواهید مصرف که دارو را به تدریج متوقف کند و در صورت بروز هرکدام از نشانه‌های بالا سریع به پزشک مراجعه کنید.
هرچند این دارو برای بسیاری از مصرف کنندگان مفید بوده ولی گاهی مصرف آن منجر به اعتیاد می‌شود، اگر به مصرف ماده دیگری مانند الکل اعتیاد دارید میزان خطر ترامادول شما بیشتر خواهد شد بهتر است قبل از مصرف به پزشک خود اطلاع دهید.

ترک ترامادول

یکی از مهم‌‎ترین مسائل در ترک اعتیاد این است که فرد بپذیرد معتاد است و سوء تفاهم درباره اعتیاد را کنار بگذارد. متاسفانه به دلیل باورهای غلط در باره اعتیاد و مواد مخدر بسیاری از افراد جامعه اعتیاد به داروهای مانند این دارو را باور ندارند یا بسیار سطحی به حساب می‌آورند.
نکته مهم دیگر در ترک این ماده مخدر مدت زمان و میزان مصرف دارو است؛ هرچه مدت زمان و میزان مصرف این دارو بیشتر باشد روند ترک طولانی و سخت‌تر خواهد بود. با توجه به تغییراتی که مصرف طولانی مدت مواد مخدر در ساختار مغز ایجاد می‌کند نباید انتظار داشته باشیم ترک اعتیاد به سرعت انجام شود.
برای ترک ترامادول چند راه وجود دارد که در ادامه هر کدام را توضیح می‌دهیم ولی به یاد داشته باشید هرکدام از این روش‌ها باید زیر نظر متخصص و در مرکز ترک اعتیاد انجام شود.

کم کرد تدریجی میزان مصرف:

در این روش میزان مصرف ترامادول به صورت تدریجی کم می‌شود تا نهایتاً به کم‌ترین میزان مصرف ممکن برس و فرد آمادگی قطع دارو را داشته باشد توجه داشته باشید تمام این مراحل باید زیر نظر پزشک متخصص انجام شود.

به عنوان مثال فرد میزان مصرف خود را در بازه ی زمانی مشخصی به تدریج کم میکند و وقتی به حداقل میزان مصرف رسید مدت زمان بیشتری را صرف کاهش دوزی میکند، برای ترک ترامادول به شیوه تدریجی می‌‎توانید از خدمات ترک مرکز ترک اعتیاد آکسون استفاده کنید. در این روش نیاز به بستری نیست ولی تمام مراحل ترک زیر نظر پزشک متخصص انجام می‌شود تا عوارض ناشی از ترک به حداقل میزان ممکن برسد.

مرکز ترک اعتیاد آکسون

ترک تدریجی ترامادول

سم زدایی و درمان اعتیاد به ترادمادول:

در فرآیند سم زدایی که باید در کلینیک ترک اعتیاد و زیر نظر متخصص ترک اعتیاد انجام شود، سموم از بدن فرد معتاد خارج شده، و بعد از آن می‌تواند درمان اعتیاد را شروع کند که شامل دو مرحله و روشِ دارو درمانی و روان درمانی است. قبل از شروع درمان از فرد آزمایش خون گرفته می‌شود که درمانگر از سایر مشکلات احتمالی فرد نیز مطلع باشند. سم زدایی در کلینیک ترک اعتیاد آکسون به دو روش سم زدایی سریع و سم زدایی فوق سریع انجام می‌شود که افراد بسته به شرایط یکی از این دو روش را انتخاب میکنند.

دارو درمانی در ترک :

برای ترک ترامادول معمولاً پزشکان از داروهای ضد اضطراب، داروهای آرامبخش برای ماهیچه و ضد التهاب و غیر استروئیدی استفاده می‌کنند. داروهای که بدون عوارض جانبی به ترک اعتیاد کمک کنند یا داروهای که مانع فعال شدن گیرنده‌های اپیوئیدی مغز شوند.

روان درمانی ترک ترامادول:

روان درمانی باید توسط روانپزشک یا روانشناس انجام شود که در هر مرکز ترک اعتیادی حضور دارند. شیوه برگذاری جلسات درمان نیز می‌تواند با حضور فقط خود فرد یا همراه با همسر و خانواده باشد. روش‌های درمانی متفاوت و متنوعی نیز وجود دارد با توجه به نیازهای فرد انتخاب می‌شود. رفتار درمانی شناختی یا CBT به شناخت و تغییر رویکرد‌ها و رفتار‌های منفی مخصوصاً رفتارهای که باعث اعتیاد می‌شوند کمک می‌کند. علاوه بر این به افراد کمک می‌کند تا در برابر میل به وسواس و مصرف دوباره غلبه کنند. روان درمانی در هفته‌های اول فشرده تر ولی با بهبودی و گذشت زمان این جلسات کمتر می‌شودند.

کلینیک ترک اعتیاد آکسون

روان درمانی

نکات مهم درباره ترک ترامادول:

  • بهتر است هنگام ترک کارهای که نیازمند هوشیاری است انجام ندهید در خانه بماند یا به کلینیک ترک اعتیاد مراجعه کنید.
  • بعد از قطع کامل ترامادول حالت‌های تشنج و تیک عصبی از بین می‌رود
  • بعد از ترک ترامادول قدرت جسمانی و جنسی، شادابی و نشاط فرد به طور کامل باز می‌گردد.
  • باتوجه به میزان مصرف و طول مدت آن قطع کامل دارو و عوارض ترک ترامادول بین 10 روز و حداکثر 20 روز از بین می‌رود.

راه‌های کاهش خطر بازگشت اعتیاد به ترامادول:

  • دوری از افراد و مکان‌هایی که فرد را به یاد مصرف ترامادول مواد می‌اندازند.
  • کمک گرفتن خانواده، دوستان یا روانپزشک و روانشناس
  • مشغول بودن به فعالیت مفید
  • خواب منظم، فعال ماندن و پیروی از رژیم غذایی مناسب، برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید به مقاله نقش تغذیه در درمان اعتیاد مراجعه بفرمایید.
  • ذهنیت مثبتی از خود داشتنه باشید
  • متفاوت اندیشیدن
  • هدف گذاری و برنامه ریزی برای آینده
مرکز ترک اعتیاد آکسون

فعالیت‌های مفید

می‌توانید برای مطالعه بیشتر درباره مقابله با وسوسه مصرف مقاله غلبه بر وسوسه مصرف بعد از ترک مواد مخدر را مطالعه کنید در این مقاله راه‌کارهای مفیدی داده تا افراد با بکار گرفتن این روش‌ها مقاوت افراد در برابر وسوسه مصرف بیشتر و محکم‌تر شود.

سخن پایانی:

همانطور خواندید مصرف ترامادول به شدت اعتیاد آور است و نباید خودسرانه از این دارو برای التیام درد یا برای ترک اعتیاد استفاده کنید. بهترین راه برای ترک ترامادول مراجعه به مرکز ترک اعتیاد و استفاده از خدمات ترک این مراکز است. کلینیک ترک اعتیاد آکسون با هتلینگ 5 ستاره و مراقبت 24 ساعته پرستاری آماده ارائه خدمت  به شما عزیزان میباشد، جهت کسب  اطلاعات بیشتر با مشاورین ما تماس بگیرید

1 Comment

  1. علی گفت:

    من مدت 6 سال بود ترامادول مصرف می کردم الان حدود 2 ماه ترک کردم ولی احساس لرزش و گز گز شدگی بدن دارم و گرفتگی و درد در ناحیه کمر دارم خواهشمند است مرا راهنمایی کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *