کلینیک ترک اعتیاد
تاثیر آلپرازولام بر قلب
۱۴۰۳-۰۲-۰۸
کلینیک ترک اعتیاد
عوارض مصرف پتیدین
۱۴۰۳-۰۲-۲۲

کلینیک ترک اعتیاد آکسون، مرکز ترک اعتیاد آکسون: زولپیدم، که با نام تجاری Ambien نیز شناخته می‌شود، دارویی برای درمان کوتاه‌مدت بی‌خوابی است. این دارو به گروه داروهای خواب‌آور موسوم به بنزودیازپین‌ها تعلق ندارد، اما اثرات مشابهی دارد. زولپیدم با کاهش فعالیت سیستم عصبی مرکزی عمل می‌کند و به شما کمک می‌کند تا سریع‌تر به خواب بروید و در طول شب بیشتر بخوابید. اما مصرف خودسرانه این دارو علاوه بر عوارض روانی و جسمانی که برای مصرف کننده به همراه دارد باعث اعتیاد نیز می شود که ترک زولپیدم نیز نیازمند دریافت خدمات مشاوره ای می باشد چرا که هرگونه قطع مصرف خودسرانه این دارو باعث بروز علائم ترک در مصرف کننده خواهد شد که در این مقاله به بررسی عوارض قطع ناگهانی مصرف زولپیدم خواهیم پرداخت.

حتما مطالعه کنید: زولپیدم چیست؟ 

عوارض قطع ناگهانی مصرف زولپیدم

همانطور که گفتیم قطع خودسرانه مصرف این دارو باعث بروز علائم ترک در مصرف کننده خواهد شد که در ادامه به معرفی برخی از متداول ترین این علائم خواهیم پرداخت.

بی‌خوابی: از شایع‌ترین علائم ترک زولپیدم، بی خوابی است. مصرف کننده ممکن است در به خواب رفتن یا خوابیدن در طول شب مشکل داشته باشید و صبح زود از خواب بیدار شوید.

اضطراب: مصرف کننده علاوه بر اضطراب می تواند ممکن است باعث ایجاد احساس خشم، تحریک‌پذیری یا وحشت شود.

حمله پانیک: ممکن است دچار حمله ناگهانی ترس شدید همراه با علائم جسمی مانند تپش قلب، تنگی نفس، تعریق و لرزش شوید.

تغییرات خلقی: ممکن است احساس افسردگی، غمگینی یا تحریک‌پذیری کنید.

مشکلات تمرکز: ممکن است در تمرکز یا به خاطر سپردن چیزها مشکل داشته باشید.

سرگیجه و سبکی سر: ممکن است احساس سرگیجه یا سبکی سر کنید، بخصوص زمانی که ناگهان از حالت خواب بیدار می‌شوید.

گزگز و مور مور شدن: ممکن است در دست ها و پاهای خود احساس گزگز یا مور مور شدن کنید.

حالت تهوع و استفراغ: ممکن است حالت تهوع، استفراغ یا از دست دادن اشتها داشته باشید.

صدای زنگ در گوش: ممکن است در گوش خود صدای زنگ یا وزوز بشنوید.

تشنج: در موارد نادر، قطع ناگهانی زولپیدم می‌تواند منجر به تشنج شود.

عوارض قطع ناگهانی مصرف زولپیدم

عوارض قطع ناگهانی مصرف زولپیدم

عوامل ابتلا به سندرم ترک زولپیدم

احتمال ابتلا به سندرم ترک زولپیدم در موارد زیر بیشتر است:

مصرف دوزهای زیاد زولپیدم: هر چه دوز زولپیدمی که مصرف می‌کنید بیشتر باشد، احتمال ابتلا به عوارض ترک در صورت قطع ناگهانی آن بیشتر است.

مصرف طولانی‌مدت زولپیدم: هرچه زولپیدم را برای مدت طولانی‌تری مصرف کنید، احتمال ابتلا به عوارض ترک در صورت قطع ناگهانی آن بیشتر است.

سابقه سوء مصرف مواد: اگر سابقه سوء مصرف مواد مخدر یا الکل دارید، احتمال ابتلا به عوارض ترک زولپیدم در شما بیشتر است.

سابقه اضطراب یا افسردگی: اگر سابقه اضطراب یا افسردگی دارید، احتمال ابتلا به عوارض ترک زولپیدم در شما بیشتر است.

چگونه از بروز علائم ترک زولپیدم جلوگیری کنیم؟

بهترین راه برای پیشگیری از سندرم ترک زولپیدم، قطع مصرف آن تحت نظر پزشک متخصص و تیم درمانی مجرب در کلینیک ترک اعتیاد آکسون ،به عنوان بهترین کلینیک ترک اعتیاد تهران می باشد. برنامه درمانی باید علاوه بر درمان جسمانی دربرگیرنده روان درمانی نیز باشد اما در ادامه به بررسی چند نکته مهم در این خصوص خواهیم پرداخت.

حتما مطالعه کنید: ترک زولپیدم

با پزشک خود صحبت کنید: قبل از قطع مصرف زولپیدم، حتماً با پزشک خود صحبت کنید. آنها می‌توانند به شما در تهیه یک برنامه کاهش دوز ایمن و موثر کمک کنند.

کاهش تدریجی دوز: دوز زولپیدم خود را به تدریج در طول چند هفته یا چند ماه کاهش دهید.

کنترل علائم: اگر در حین کاهش دوز زولپیدم دچار عوارض ترک شدید، پزشک شما می‌تواند به شما در کنترل علائم با دارو یا سایر روش‌های درمانی کمک کند.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

بهترین روش ترک زولپیدم، ترک بستری تحت نظر مجرب ترین درمانگران در مرکز ترک اعتیاد می باشد اما اگر در حین قطع مصرف زولپیدم دچار هر یک از عوارض ترک زولپیدم شدید، مهم است که فوراً به پزشک مراجعه کنید.

سخن پایانی

در این مقاله به بررسی عوارض قطع ناگهانی مصرف زولپیدم پرداختیم و برخی از مهمترین علائم ترک زولپیدم را بررسی نمودیم. توجه داشته باشید که هرگونه ترک اعتیاد، نیازمند دریافت خدمات روان درمانی بصورت حرفه ای می باشد و به همین جهت بهترین رویکرد ترک بستری در مرکز ترک اعتیاد آکسون می باشد و مشاورین ما در تمامی ایام هفته بصورت شبانه روزی آماده ارائه خدمات مشاوره ای و درمانی به شما عزیزان می باشند.

1 Comments

  1. ش گفت:

    من 6سال مصرف کردم اوایل با دز 5 اما آخراش دیگه رسیده بود به 10تا قرص 10 یک شب دیگه تصمیم گرفتم ناگهانی قطع کنم قرصارو انداختم دور و یک ماهه که مصرف نکردم بخواین میتونید بزارید کنار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *