قرص چیست؟
استفاده از قرص ها برای مصارف پزشکی بسیار متداول است اما در این میان نیز متاسفانه بسیاری اقدام به مصرف غیراصولی این قرص ها میکنند و متاسفانه آمار ادوردز ها حاکی بر آن است که تعداد افرادی که اقدام به بیش مصرفی قرص ها میکنند بسیار زیاد است و برای جلوگیری از بروز این مشکلات بهتر از در صورت مصرف بیش از اندازه از قرص ها و اعتیاد به آن برای درمان و ترک قرص به کلینیک ترک اعتیاد مراجعه نمایید.مراحل اعتیاد به قرص:
اعتیاد به قرص ها نیز مانند سایر مواد اعتیاد آور سه مرحله اصلی دارد این مراحل وابستگی، ایجاد تحمل و متاسفانه اوردوز می باشد که سالانه بسیاری از هموطنانمان به دلیل سوء مصرف قرص ها جان خود را از دست میدهند.طیف داروهای اعتیاد آور بسیار گسترده است و اما اصلی ترین آنها را مسکن ها تشکیل میدهند، کدئین های یکی از اصلی ترین این داروها می باشد، مرفین مسکن اعتیادآور دیگری می باشد که معمولا برای دورهای کوتاه مدت تجویز میشود و استفاده غیراصولی آن عوارض شدیدی دارد که در مقاله مرفین چیست؟ به بررسی کامل عوارض سوء مصرف آن پرداخته ایم.
در رده آخر مسکن هایی همچون اکسی کدون قرار میگیرد که اعتیاد آوری آنها بسیار بالا می باشد و برای ترک آن حتما باید به کلینیک ترک اعتیاد مراجعه نمایید.
ترک قرص کار بسیار تخصصی می باشد و برای ترک اعتیاد قرص از هر نوعی که باشد باید به مرکز ترک اعتیاد مراجعه کنید تا از عوارض پیش آمده در اثر سوء مصرف قرص جلوگیری کنید و سلامت را به خود هدیه دهید.
داروها و قرص های اعتیادآور:
مسکن هابطور کلی داروهای مسکن به دو دسته قوی و ضعیف تقسیم می شوند و در ادامه به معرفی برخی از مسکن های اعتیادآور می پردازیم:
کدئین: کدئین بسیار اعتیادآور است و مصرف آن با دوز بالا یا بصورت ترکیبی با مخدرهای دیگر و الکل می تواند باعث بروز مشکلات تنفسی و در مواردی مرگ بیمار شود.
فنتانیل: فنتانیل مخدری مصنوعی می باشد که بسیار قوی تر از مرفین می باشد که کاربرد ضد درد و برای دردهای بسیار شدید تجویز می شود.
مرفین: مرفین نیز از مشکن های قوی می باشد که برای دردهای طولانی مدت از آن استفاده می شود و کاربرد کوتاه مدت ندارد علاوه بر اینکه مصرف بی رویه آن باعث اعتیاد نیز می شود.
اکسی کدون: اکسی کدون نیز مخدری با خاصیت ضد درد است و باید حتما تحت نظر پزشک درمان شود.
بنزودیازپینها
Benzodiazepin ها در اصل دسته داروهای فعال کننده روان و مغز قرار می گیرند و عمده تجویز آنها برای بیماران درگیر با اختلالات خواب و اضطراب است، این دارو ها با نام های مختلف توسط شرکت های مختلفی تولید می شود اما مصرف خارج از تجویز پزشک بسیاری از آنها باعث اعتیاد می شوند که موارد زیر تنها بخشی از داروها می باشند:
کلردیازپوکساید: کلردیازپوکساید بیشتر به جهت درمان اضطراب و بی خوابی تجویز می شود.
کلونازپام: کلونازپام، دارویی ضد افسردگی است و از آن برای درمان تشنج، شوک های ناشی از ترس نیز استفاده می شود.
دیازپام: دیازپام نیز کاربرد درمانی دارد و به جهت کنترل اضطراب و تشنج استفاده می شود، باید بدانید که دیازپام با نام والیوم نیز در بازار عرضه می شود.
لوزارپام: لورازپام کاربرد درمانی به جهت کنترا اضطراب و بی خوابی دارد، از آنجایی که این دارو بسیار قوی می باشد سرعت اثرگذاری آن نیز بالا می باشد و سوء مصرف آن باعث ایجاد وابستگی می شود.
باربیتوراتها
باربیتوراتها عملکردی همانند بنزودیازپینها برای کنترل اختلال خواب دارند اما باید بدانید مصرف بیش از حد آنها می تواند باعث مرگ مصرف کننده شود. برخی از باربیتورات ها عبارتند از:
اموباربیتال
فنوباربیتال
پنتوباربیتال
سکوباربیتال
محرک ها
سازوکار محرک ها بر تحریک و افزایش عملکرد طبیعی بدن است و باعث تشدید ترشح دوپامین می شود این دسته از دارو در شرایط خاصی توسط پزشک برای اختلال کم توجهی و بیش فعالی تجویز می شود اما مصرف سوء آن میتواند مانند سایر محرک ها باعث اعتیاد شود. که در ادامه به معرفی برخی از آنها می پردازیم:
آمفتامین ها:
آمفتامین ها به منظور جلوگیری از بیش فعالی توسط پزشک تجویز می شود اما فرم غیرقانونی آن خصوصیاتی مشابه کوکائین دارد و و بسیار اعتیادآور می باشد. آمفتامین های تجویزی معمولا به شرح زیر می باشند:
آدرال
بنزدرین
دگزامفتامین
خدمات درمان و سم زدایی کلینیک ترک اعتیاد آکسون
خدمات درمان و سم زدایی اعتیاد درکلینیک ترک اعتیاد آکسون به روش زیر می باشد:
درمان بصورت سم زدایی تدریجی با 7 روز بستری و درصورت وجود علائم، با نظر پزشک ممکن زمان بستری افزایش پیدا کند.
درمان اعتیاد در کلینیک ترک اعتیاد آکسون، تحت نظرمتخصصین ترک اعتیاد، روانشناسان ، روانپزشکان ، متخصصین علوم اعصاب شناختی و پزشکان متخصص قلب، ریه، عفونی با مراقبت شبانه روزی توسط پرستاران انجام میگیرد تا علاوه بر حفظ سلامتی مراجعه کننده بهترین نتیجه که ترک اعتیاد بدون بازگشت است حاصل شود ، کلینیک ترک اعتیاد آکسون با امکانات بیمارستانی نظیر ICU و تجهیزات پزشکی مدرن ، هتلینگ 5 ستاره و فضای درمانی مجزا برای بانوان با تمامی امکانات رفاهی ، ورزشی و درمانی بهترین و مجهزترین کلینیک ترک اعتیاد ایران و خاورمیانه می باشد.
ترک قرص:
همانطور که گفتیم این دسته از قرص ها بسیار اعتیاد آور است و مصرف مداوم آنها باعث ایجاد وابستگی روانی و جسمانی در فرد میشود و قطع مصرف ناگهانی آن میتواند بسیار خطرناک باشد به همین جهت توصیه اکثر متخصصین و مشاورین برای ترک اعتیاد قرص بستری در کلینیک ترک اعتیاد می باشد که باتوجه به ضرورت این موضوع ترک قرص در مرکز ترک اعتیاد آکسون تحت نظر مشاورین و متخصصین به مطابق آخرین متدهای درمانی انجام میگیرد.همچنین توجه داشته باشید که مدت زمان درمان به پارامترهای مختلفی همچون نوع و دوز مواد اعتیادآور مصرفی، مدت زمان مصرف و سلامت بیمار بستگی دارد که پس از انجام مشاوره اولیه مشخص می شود.