عوارض قطع ناگهانی مصرف زولپیدم
۱۴۰۳-۰۲-۲۲
عوارض قرص ریتالین
عوارض قرص ریتالین
۱۴۰۳-۰۲-۲۲

کلینیک ترک اعتیاد آکسون، مرکز ترک اعتیاد آکسون: پتیدین، که با نام‌های تجاری دمرول و مپریدین هم شناخته می‌شود، یک داروی مسکن مخدر است که برای تسکین دردهای متوسط تا شدید تجویز می‌شود. این دارو با اتصال به گیرنده‌های مخدر در مغز و نخاع، سیگنال‌های درد را مسدود می‌کند. اما باید بدانید که هرگونه مصرف خارج از دستور پزشک این مخدر عوارض جبران ناپذیری برای مصرف کننده به همراه دارد که در این مقاله به بررسی عوارض مصرف پتیدین خواهیم پرداخت. همچنین باید بدانید که درمان ترک پتیدین، نیازمند دریافت خدمات روان درمانی در کنار درمان جسمانی می باشد.

حتما مطالعه کنید: ترک پتیدین

عوارض مصرف پتیدین

عوارض کوتاه‌مدت مصرف پتیدین شامل موارد زیر می باشد:

سرگیجه و خواب‌آلودگی: پتیدین می‌تواند سیستم عصبی مرکزی را تحت تأثیر قرار دهد و باعث سرگیجه، خواب‌آلودگی و ضعف شود. رانندگی یا کار با ماشین‌آلات در هنگام مصرف این دارو خطرناک است.

تهوع و استفراغ: تهوع و استفراغ از عوارض جانبی شایع داروهای مسکن مخدر، از جمله پتیدین، هستند. این عوارض معمولاً با گذشت زمان یا با تنظیم دوز دارو کاهش می‌یابند.

یبوست: پتیدین می‌تواند باعث یبوست شود. برای جلوگیری از یبوست، نوشیدن مایعات فراوان و مصرف فیبر به مقدار کافی توصیه می‌شود.

خشکی دهان: خشکی دهان یکی از عوارض جانبی شایع داروهای مسکن مخدر است. برای رفع خشکی دهان می‌توان از آدامس بدون قند یا آب‌نبات استفاده کرد.

احساس سبکی سر و غش کردن: پتیدین می‌تواند فشار خون را کاهش دهد و باعث سرگیجه و غش شود. در صورت بروز این علائم، باید دراز بکشید و پاهای خود را بالا نگه دارید.

تشنج: در مواردی، پتیدین می‌تواند باعث تشنج شود.

اما سوء مصرف این مخدر می تواند با عوارض جدی تری نیز همراه باشد که در ادامه به معرفی آنها خواهیم پرداخت.

آسیب به کبد: مصرف طولانی‌مدت پتیدین می‌تواند به کبد آسیب برساند و منجر به نارسایی کبد شود.

مشکلات تنفسی: پتیدین می‌تواند باعث دپرسیون تنفسی شود، که وضعیتی خطرناک است که در آن تنفس فرد بطور خطرناکی کند می‌شود.

مشکلات روانپزشکی: پتیدین می‌تواند باعث مشکلات روانپزشکی مانند اضطراب، افسردگی، توهم و هذیان شود.

اعتیاد و وابستگی: پتیدین یک داروی اعتیادآور است و مصرف طولانی‌مدت آن می‌تواند منجر به وابستگی جسمی و روانی شود. ترک پتیدین می‌تواند دشوار و دردناک باشد و به کمک پزشکی و برنامه‌های حمایتی نیاز دارد.

علائم اعتیاد به پتیدین

همانطور که گفتیم، پتیدین یک داروی اعتیادآور است و مصرف آن می‌تواند منجر به سوء مصرف و وابستگی شود. علائم سوء مصرف پتیدین عبارتند از:

مصرف پتیدین در دوزهای بالاتر از حد تجویز شده یا برای مدت طولانی‌تر از حد تجویز شده

مصرف پتیدین برای مقاصدی غیر از تسکین درد، مانند “های شدن”

پنهان کردن یا دروغ گفتن در مورد مصرف پتیدین

ادامه مصرف پتیدین علیرغم عوارض جانبی منفی

مشکل در کنترل مصرف پتیدین

اگر شما یا کسی که می‌شناسید علائم سوء مصرف پتیدین را تجربه می‌کنید، باید به دنبال کمک پزشکی باشید. برنامه‌های درمانی متعددی برای کمک به افراد برای ترک پتیدین و غلبه بر وابستگی به آن وجود دارد که در کلینیک ترک اعتیاد آکسون، به عنوان بهترین کلینیک ترک اعتیاد تهران، بهترین آنها ارائه می گردد.

عوارض مصرف پتیدین

عوارض مصرف پتیدین

تداخلات دارویی پتیدین

پتیدین می‌تواند با سایر داروها تداخل داشته باشد و باعث عوارض جانبی خطرناکی شود. مهم است که قبل از مصرف پتیدین، تمام داروهایی را که مصرف می‌کنید، به پزشک خود اطلاع دهید. برخی از داروهایی که می‌توانند با پتیدین تداخل داشته باشند عبارتند از:

داروهای مسکن مخدر: مصرف پتیدین با سایر داروهای مسکن مخدر می‌تواند اثر آنها را افزایش دهد و خطر دپرسیون تنفسی و سایر عوارض جانبی را افزایش دهد.

بنزودیازپین‌ها: بنزودیازپین‌ها گروهی از داروها هستند که برای درمان اضطراب و بی‌خوابی استفاده می‌شوند. مصرف پتیدین با بنزودیازپین‌ها می‌تواند اثر آنها را افزایش دهد و خطر دپرسیون تنفسی و سایر عوارض جانبی را افزایش دهد.

داروهای ضد افسردگی: داروهای ضد افسردگی می‌تواند خطر عوارض جانبی جدی، مانند سندرم سروتونین را افزایش دهد.

داروهای ضد تشنج: داروهای ضد تشنج برای درمان تشنج استفاده می‌شوند. مصرف پتیدین با داروهای ضد تشنج می‌تواند اثر آنها را کاهش دهد و خطر تشنج را افزایش دهد.

الکل: مصرف الکل با پتیدین می‌تواند خطر دپرسیون تنفسی و سایر عوارض جانبی را افزایش دهد.

موارد منع مصرف پتیدین

افراد مبتلا به آلرژی به پتیدین یا سایر داروهای مسکن مخدر

افراد مبتلا به دپرسیون تنفسی

افراد مبتلا به انسداد روده

افراد مبتلا به نارسایی کبد

افراد مبتلا به نارسایی کلیه

زنان باردار یا شیرده

سخن پایانی

در این مقاله به بررسی عوارض مصرف پتیدین پرداختیم و برخی از مهمترین نکات در خصوص مصرف این مخدر را بررسی کردیم. درخصوص مصرف این دارو، هرگز دوز دارو را خودتان افزایش ندهید و آن را بیش از مدت زمان تجویز شده مصرف نکنید. پتیدین را در مکانی امن و دور از دسترس کودکان نگهداری کنید و اگر باردار یا شیرده هستید، بهتر است قبل از مصرف پتیدین با پزشک خود صحبت کنید. فراموش نکنید که ترک پتیدین نیازمند دریافت خدمات درمانی تحت نظر مشاورین روانشناسی و روانپزشکی در کلینیک ترک اعتیاد شبانه روزی آکسون می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *