مقدمه
استفاده از قرص‌های روان‌گردان در سال‌های اخیر افزایش چشمگیری داشته است. این موضوع با توجه به عوامل دیگر، حامی پیامی نه‌چندان خوشایند برای جامعه جوان ایران است: دگرگونی محتوا، شیوه و شکل اعتیاد و افزایش سود سالانه برای قاچاقچیان این قرص‌های ویرانگر.
در کشور ما هر چند آمار دقیقی از تعداد مصرف‌کنندگان قرص‌های روان‌گردان و میزان واردات فروش ‌آن‌ها در دست نیست و اطلاعات منتشر شده نیز تقریبی و از روی حدس و گمان است، اما اطلاعات جمع‌آوری شده از برخی بیمارستان‌های کشور مبنی بر افزایش مراجعان به اورژانس بیمارستان‌ها در شب در اثر آسیب دیدن بافت مغزی، کلیه، کبد، عدم تعادل و فراموشی می‌تواند شاهدی بر افزایش مصرف‌کنندگان اکستازی در بین جوانان باشد.
با وجود این، هنوز به مرحله‌ای نرسیدیم که امکان جلوگیری از افزایش مصرف آن وجود نداشته باشد. مراکز درمانی زیادی در سطح تهران برای خدمات مشاوره‌ای و ترک اعتیاد این افراد از انواع قرص‌ها وجود دارد این کافیست فقط شما اراده کنید. مشاورین و پزشکان کلینیک ترک اعتیاد آکسون ، به عنوان بهترین مرکز ترک اعتیاد کشور، آماده ی ارائه خدمات مشاوره ای و درمانی در زمینه ترک اکستازی به شما عزیزان میباشند.

اکستازی

اکستازی

حتما مطالعه کنید: ترک اکستازی

اظهارات یک دانش‌آموز دبیرستانی در مورد اکستازی:
مصرف اکس، واقعاً کار احمقانه‌ای است. من هیچ‌وقت نمی‌توانم بفهمم که چرا برخی افراد فقط به خاطر چند ساعت احساس خوشی، چنین بازی خطرناکی با زندگی‌شان می‌کنند.

اکس چیست؟

قرص‌های اکس، ترکیب جدید نیست. نخستین بار در سال ۱۹۱۲ یک شرکت داروسازی آلمانی به‌نام مرک، با هدف ساخت ترکیباتی برای کنترل و مهار اشتها در افراد چاق، این ماده را تولید کرد. اما به علت عوارض ناشی از آن، تا اواخر دهۀ ۱۹۷۰ از رده خارج شده و استفاده از آن به تعویق افتاد. در این زمان، روان‌شناسان و روان‌پزشکان، MDMA را داروی مناسبی برای درمان اختلالات روانی و عاطفی، معرفی کردند که باز مصرف آن ممنوع شد. این محصول در دهۀ ۱۹۸۰ از انبار کارخانه‌ها خارج شد و مورد استفاده متقاضیان خیابانی خود قرار گرفت. در سال ۱۹۸۵، دولت آمریکا، مصرف این ترکیب را ممنوع اعلام کرد و مطالعات انجام شده در مورد حیوانات آزمایشگاهی در سال ۱۹۸۶، آثار مخرب قرص‌های اکس را بر سیستم عصبی نشان داد. اما هم‌چنان این ماده در میهمانی‌های شبانه به‌عنوان نوع جدیدی از مواد مخدر مورد استفاده قرار گرفت. اکس خالص، پودری سفید متشکل از کریستال‌های ریز است. از این پودر بوی کپک به مشام می‌رسد. در صورت وجود ناخالصی، اکس به‌رنگ‌های قرمز و قهوه‌ای نیز دیده می‌شود.

کلینیک ترک اعتیاد اکسون

اکستازی چیست؟

اکس یک ماده ترکیبی است و مثل حشیش ، نیکوتین یا تریاک از گیاه گرفته نمی‌شود، بلکه یک ماده شیمیایی است که در آزمایشگاه به‌طور غیرقانونی تولید می‌شود. تولیدکنندگان این قرص، مواد شیمیایی گوناگون را به آن اضافه می‌کنند از جمله کافئین، دکسترومتورفان (شربیت ضد سرفه)، آمفتامین و حتی کوکائین . بنابراین درجه خلوص قرص‌های اکس همواره مورد سوال است. این آزمایشگاه‌ها بیشتر در اروپای غربی به‌ویژه کشورهایی مثل هلند و بلژیک قرار دارند. در ایالات متحده نیز چند آزمایشگاه در این زمینه فعالیت می‌کنند. اخیراً نیز سندیکای اسرائیل بازار این ماده را به دست گرفته و منبع اصلی توزیع قرص در بسیاری از کشورها به شمار می‌رود.
ترک اکستازی در مرکز ترک اعتیاد آکسون ، تحت نظر مشاورین و متخصصین درمان اعتیاد انجام میگیرد تا درمان در کمترین زمان به بهترین صورت ممکن انجام بگیرد.

چگونه به‌دست می‌آید؟

نام علمی اکستازی “متیل دی اکسی مت آمفتامین” یا MDMA است که یک ماده ترکیبی روان‌گردان با ساختار شیمیایی مشابه ترکیبات آمفتامین‌ها و موادتوهم‌زا می‌باشد و به‌طور مصنوعی ساخته می‌شود. این ماده با نام‌هایی چون اکس، اکستاسی، اکستازی، XTC ، آدم و قرص‌های شادی‌بخش در میان جوانان و نوجوانان شناخته شده است.

انواع اکستازی کدامند؟

این ماده به اشکال قرص، کپسول، پودر استنشاقی و برچسب‌های پوستی موجود است. این قرص‌ها شکل، رنگ، اسم و اثر متفاوت دارند و با نام‌هایی مثل فراری، میتسوبیشی، شادی، گشنیز، هپی، صلیب، تویوتا، سان، مرسدس بنز، موتورولا، دلار، صلیب و … شناخته می‌شوند. رنگ ‌آ‌ن‌ها نیز متنوع بوده و به رنگ‌های نخودی، سبز، آبی، قرمز، بنفش دیده می‌شوند. این نوع قرص‌ها بسته به نوع و جنس‌شان با قیمت‌های متفاوتی خرید و فروش می‌شوند. در ایران این قرص‌ها با دو نوع E و X معروف هستند و مطابق با تحقیقات انجام گرفته، نوع E آن، در بین جوانان ایرانی شایع‌تر است.
میزان MDMA در هر قرص از ۹ تا ۱۱۷ میلی‌گرم متفاوت است. قرص‌های موجود در بازار، حاوی مقدار اندکی MDMA و درصد زیادی ناخالصی هستند. کافئین، افدرین (تحریک کننده)، PMAفعال کننده سیستم عصبی)، DXM,MDA (ترکیبی کشنده) و Speed Pcp از جمله مواد محرکی هستند که به‌عنوان ناخالصی به قرص‌های اکستازی افزوده می‌شود.

مرکز ترک اعتیاد آکسون

اتواع اکستازی کدامند؟

اکستازی چگونه مصرف می‌شود؟

اکستازی معمولاً به شکل قرص یا کپسول است که از راه دهان استعمال می‌شود. این قرص ممکن است به رنگ‌ها یا شکل‌های مختلفی در بازار دیده شود. این ماده همچنین می‌تواند به شکل پودر در دسترس افراد قرار گیرد که ممکن است برخی اوقات به شکل استنشاقی و یا ندرتاً به‌صورت تدخینی یا کشیدن مورد استعمال واقع شود اما تزریق این ماده بسیار نادر است.
اکستازی اغلب در مهمانی‌های شبانه در میان جوانان و نوجوانان که اصطلاحاً به آن “ریو” ، “اکسس پارتی” یا “کنسرت راک” گفته می‌شود و شرکت‌کنندگان آن، ساعت‌های متمادی با موسیقی الکترونیکی و رقص نور می‌رقصند، توزیع و مصرف می‌شود.
اکس معمولاً با سایر مواد مثل کوکائین ، LSD ، شیشه ، حشیش و یا هروئین مصرف می‌شود. بنابراین کسی که به مصرف این ماده رو می‌آورد و یا فردی که به‌طور مرتب در محیط‌هایی قرار می‌گیرد که اکستازی در آن‌جا مصرف می‌شود، به‌طور وسیع در معرض سایر مواد نیز قرار گرفته و خطر سوء‌مصرف انواع مواد در وی افزایش می‌یابد. قابل توجه است که این ماده به ندرت با الکل و مشروبات الکلی مصرف می‌شود، چرا که اعتقاد بر این است که الکل اثرات قرص را کاهش می‌دهد.

کلینیک شبانه روزی ترک اعتیاد آکسون

اکستازی چگونه مصرف می‌شود؟

اکستازی چه مدت در بدن مصرف‌کننده باقی می‌ماند؟

اکس به‌راحتی قابل سنتز است و سریع خود را به مغز رسانده و اثرات خود را اعمال می‌کند. اثرات این قرص بین ۲۰ تا ۹۰ دقیقه پس از مصرف ظاهر می‌شود و دو تا سه ساعت در یک حد حفظ شده و بعد افت می‌کند.

کسی که این مواد را مصرف می‌کند، احساس خلق خوش، افزایش اعتماد به نفس و گرایش به این نوع مواد محرک پیدا می‌کند اما پس از چند بار مصرف همه این حالت‌ها جای خود را به مشکلات روانی، مغزی خواهد داد. حتی یک بار مصرف این قرص‌ها هم ممکن است فرد را دچار مسمویت و اختلال کند و در نتیجه خطر مرگ‌های ناگهانی و ایست قلبی را افزایش می‌دهد. ممکن است این اثرات ۳ تا ۲۴ ساعت باقی بمانند اما بعد از آن تمایل شدیدی برای مصرف مجدد این ماده ایجاد خواهد شد.

مرکز ترک اعتیاد

اکستازی چه مدت در بدن فرد باقی می‌ماند؟

در صورت مصرف اکستازی چه اتفاقی می‎افتد؟

اکس خیلی سریع از سیستم گوارش فرد جذب خون شده و خود را به مغز فرد رسانده و اثرات خود را اعمال می‌کند، بنابراین مصرف پودر آن به‌صورت استنشاقی و یا تزریقی بسیار نادر است. این اثرات شامل افزایش شدید خوب بودن، افزایش انرژی، احساس تمایل برای ارتباط با دیگران، افزایش هشیاری و درک موسیقی، افزایش حس بویایی و چشایی، احساس روشنایی و تمایل برای درآغوش گرفتن و بوسیدن دیگران است.

به علت افزایش بیش از حد انرژی این افراد تمایل به رقص‌های طولانی دارند. از دیگر اثرات آن کاهش اشتها، تاری دید و گشاد شدن مردمک‌ها است که باعث می‌شود در مهمانی‌ها با وجود نور کم مجبور به استفاده از عینک‌های آفتابی در شب شوند. برخی نیز دچار قفل شدن دندان‌ها یا حرکات غیرارادی فک می‌شوند که این فک‌ زدن‌های غیرطبیعی تا ساعت‌ها ادامه می‌یابد و افراد ناچارند برای جلوگیری از این حالت آدامس مصرف کنند که نوع و میزان تأثیر مصرف اکستازی در افراد مختلف بسته به شرایط زیر متفاوت می‌باشد:

  •  میزان دفعات مصرف
  •  میزان خلوص ماده
  •  وضعیت روحی و جسمانی فرد
  •  انگیزه و موقعیت مکانی

کسانی که اکستازی مصرف می‌کنند، در ساعات اولیه احساس “سرخوشی” زیادی می‌کنند و ممکن است ساعت‌ها بدون وقفه به سروصدا و پای‌کوبی بپردازند و رفتارهای عجیب و غریبی از آن‌ها سر بزند. برخی مصرف‌کنندگان اکستازی در حواس پنج‌گانه‌شان از جمله حس لامسه دچار تحریف شده و ممکن است درک زمان و مکان نیز در آن‌ها مختل شود.

استفاده از عینک دودی در میهمانی بعد از مصرف اکستازی

فراموش نکنید که اکستازی یا اکس روانگردانی قدرتمند است و مصرف آن عوارض رواحی و روانی شدیدی برای فرد مصرف کننده دارد به همین جهت توصیه میکنیم تا برای ترک اکستازی، به مرکز ترک اعتیاد آکسون مراجعه کنید تا تمامی مراحل درمان تحت نظر مشاورین روانپزشکی و روانشناسی و بدون بروز عوارض انجام بگیرد.

همچنین احساسات تشدید شده‌ای از محیط اطراف به فرد دست می‌دهد، مثل تقویت صداها و رنگ‌ها. برخی افراد احساس شعف بسیاری پیدا کرده و برخی اوقات این سرخوشی با انواع مختلفی از توهمات همراه می‌شود. اما همیشه احساسات ناشی از مصرف اکس، مثبیت نیستند به‌عنوان مثال برخی افراد ممکن است در این لحظات احساس کنند که واقعاً بیمار هستند و بازوها و پاهای آن‌ها سفت شده و فک‌شان قفل می‌شود و در عین حال که احساس تشنگی و خواب‌آلودگی شدیدی به آن‌ها دست می‌دهد، دچار حالت‌های افسردگی یا پارانویا می‌شوند.

گاهی اوقات پس از مصرف اکس، احساس اضطراب و بی‌قراری شدیدی به فرد دست می‌دهد. تعریق و لرز نیز در مصرف‌کنندگان شایع است و غش و سرگیجه نیز از دیگر عوارض اولیه اکستازی است.

از آن‌جایی که مصرف اکس احساس نیاز به آب و تشنگی را در فرد کاهش می‌دهد، گاهی ممکن است فعالیت شدید یا رقص‌های طولانی که در محیط‌های گرم نیز صورت می‌گیرند، باعث شود که بدن به شدت دچار کم آبی شده و سلول‌ها دهیدراته شوند. از سوی دیگر اکس روی تنظیم درجه حرارت بدن تأثیر گذارده و ممکن است باعث تب شدید در فرد شود. در چنین حالتی خطر ابتلا به مشکلات جدی قلبی عروقی، تشنج و نارسایی کبد و کلیه افزایش می‌یابد. مرگ در اثر این‌گونه عوارض نیز در پارتی‌ها ومهمانی‌های شبانه جوانان بسیار گزارش شده است.

چرا افراد به مصرف اکستازی روی می‌آورند؟

روان‌شناسان معتقدند در تمام دنیا، جوانان محروم و کسانی که با تبعیض و تحقیر روبه‌رو هستند و یا افرادی که فاقد آینده روشن می‌باشند و همچنین جوانانی که در خانواده‌های سخت‌گیر زندگی می‌کنند و یا امکانات شغلی و تفریحی مناسب ندارند، بیشتر به مصرف این مواد گرایش دارند.

دلایل بسیاری برای شروع مصرف قرص اکس در جوانان و نوجوانان وجود دارد. اما یکی از مهم‌ترین آن‌ها تصور و نگرش‌های غلط افراد نسبت به این ماده است؛ به‌ویژه آن که در محافل آن را با نام “قرص شادی‌بخش” می‌شناسند.

بسیاری از جوانان و نوجوانان به دلیل آن‌که فکر می‌کنند مصرف اکستازی شادی‌بخش است، برای فرار از تنهایی و یا مشکلات خاص این دوران به مصرف این ماده روی می‌آورند. در این بین گروه هم‌سال نیز مهم‌ترین عامل را تشکیل می‌دهند و گروه عمده‌ای از مصرف‌کنندگان اکستازی، به‌دلیل آن که مغلوب فشار هم‌سالانشان می‌شوند، این ماده را مصرف می‌کنند.

کلینیک ترک اعتیاد

مصرف اکستازی

 

چگونه می‌توان تشخیص داد که فردی اکستازی مصرف کرده است؟

اثرات اولیه مصرف اکس تقریباً چهار تا شش ساعت در فرد باقی می‌ماند. این افراد پس از مصرف اکس، به احساسات مثبت عمیقی دست یافته و رفتارهای اجتماعی از خود نشان می‌دهند که در وضعیت طبیعی این‌گونه نبوده‌اند. آن‌ها به شدت با دیگران هم‌دلی کرده و تمایل شدیدی برای لمس یا بوسیدن اطرافیان‌شان نشان می‌دهند. بسیار آرام و احساساتی به نظر می‌رسند و نیاز کمی به غذا و خواب دارند و ممکن است ساعت‌ها بدون وقفه و احساس خستگی، تشنگی یا گرسنگی به فعالیت شدید بپردازند. از دیگر نشانه‌هایی که در این افراد دیده می‌شود، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد

  • خلق سرخوش و انرژی بسیار
  • افزایش صمیمت و ارتباط با دیگران
  • تسعیل در روابط اجتماعی
  • افزایش اعتماد به‌نفس

اثرات کوتاه مدت مصرف اکستازی کدامند؟

عوارض کوتاه مدت اکس روی مصرف‌کنندگان، معمولاً بین ۲۰ تا ۳۰ دقیقه پس از مصرف نمایان می‌شود و اگر با معده خالی مصرف شود این آثار سریع‌تر بروز می‌یابند که عبارتند از:

آثار جسمی اکستازی

فردی که قرص‌های اکس را مصرف می‌کند، با احساس انرژی بسیار دچار کاهش نیاز به خواب، غذا و آب می‌شود. اکس علاوه بر اثرات مطلوبی که برای مصرف‌کنندگان دارد، ممکن است عوارض جسمانی زیادی را نیز به‌همراه داشته باشند؛ از جمله:

  • تنش عضلانی
  • سستی و ضعف
  • دندان قروچه کردن
  • حرکات غیر ارادی فک و همچینی قفل شدن چانه
  • تهوع و استفراغ
  • تیرگی دید
  • حرکت‌های سریع چشم
  • احساس سرما و لرز
  • تعریق
  • رعشه
  • خشکی دهان
  • بی‌قراری‌های حرکتی
  • سردرد و سرگیجه
  • غش

افزایش ضربان قلب و بالا رفتن فشار خون که این حالات ممکن است باعث حمله قلبی در فرد شود.

آثار جسمانی اکستاری

سر درد و سرگیجه

این اثرات معمولاً پس از ۲۰ دقیقه از زمان مصرف شروع شده و ممکن است ساعت‌ها به طول بی‌انجامند. برخی افراد پس از مصرف اکس با خارش‌های پوستی و یا دانه‌هایی شبیه جوش روی نقاط مختلف پوست‌شان روبه‌رو می‌شوند که می‌تواند زنگ خطری برای اثرات طولانی مدت این ماده روی کبد آن‌ها باشد.

آثار روانی اکستازی

تأثیرات روانی ناشی از مصرف اکس ممکن است روزها یا هفته‌ها پس از مصرف این ماده بروز نموده و مدت زیادی باقی بمانند. برخی از این عوارض عبارتند از:

  • گیجی و گم‌گشتگی
  • افسردگی
  • مشکلات خواب
  • تمرکز ضعیف
  • حمله‌های وحشت‌زدگی
  • بی‌قراری
  • از دست دادن کنترل
  • اضطراب شدید
  • پارانویا (بدبینی و سوء‌ظن شدید)
  • تحریف در ادراکات
  • توهمات بینایی، شنوایی، لامسه
  • ولع و تمایل شدید برای مصرف مجدد مواد
آثار روانی مصرف اکستازی

اضطراب شدید

از آن‌جایی که شدت خلوص قرص‌های اکستازی بسیار متفاوت است، کسانی که این ماده را مصرف می‌کنند باید بدانند که احتمال داروزدگی یا مسمومیت در اثر مصرف زیاد مواد، در مورد اکستازی بسیار بالا است و دوز خیلی پایینی از این ماده نیز ممکن است در برخی افراد خطر مسمومیت را در پی داشته باشد. مسمومیت با اکستازی نیز بسیار خطرناک و کشنده است چون به ایست قلبی یا گرمازدگی شدید منجر می‌شود.

عوارض و بیماری های روحی و جسمی و در نهایت مرگ برخی از اثرات مصرف این روان گردان میباشد، پس بهتر است هرچه سریعتر برای ترک اکستازی اقدام کنید و شانس ادامه زندگی و حیات بلند مدت را برای خود و خانوادتان به ارمغان آورید.

اثرات بلند مدت اکستازی کدامند؟

تحقیقات روی عوارض بلندمدت اکس همچنان ادامه دارد. انستیتو ملی سلامت روان با مطالعه روی افرادی که مصرف اکستازی را ترک کرده بودند، دریافت که مغز این افراد با آسیب‌هایی در نواحی مربوط به یادگیری، خواب و یکپارچه سازی هیجانات روبه‌رو شده است و این نتایج حاکی از آن است که مصرف اکس می‌تواند با تخریب مناطق مختلفی از مغز باعث اختلالاتی چون افسردگی، اضطراب، از دست دادن حافظه یا آلزایمر و سایر بیماری‌های عصبی-روانی در آینده بشود.

اثرات سوء‌مصرف این ماده به اندازه‌ای خطرناک است که ممکن است در فرد ایجاد پارانویا یا حملات جنونی و توهمی کند، اثراتی که ممکن است برای همیشه در فرد ماندگار شده و به هیچ عنوان از  بین نرود.

اکس مانند دیگر مواد اعتیاد آور سیستم ایمنی بدن را به شدت تضعیف می‌کند و آسیب‌پذیری بدن را در برابر بیماری‌های عفونی و ویروسی به شدت افزایش می‌دهد. علاوه بر آن ارگان‌هایی که کار دفع مواد سمی زاید بدن مثل کلیه و کبد را بر عهده دارند دچار صدمات جبران‌ناپذیر می‌شوند.

نتایج دیگر مطالعات حاکی از آن است که اکس می‌تواند اثرات طولانی مدت روی بخش‌هایی از مغز که مسئول تفکر و حافظه هستند، ایجاد نماید. مطالعاتی که روی حیوانات صورت گرفته نشان داده‌اند که تزریق اکس در بدن حیوانات در طول چهار روز، آسیب‌های مغزی در آن‌ها تولید می‌کند که اثر آن پس از شش یا هفت سال بعد آشکار می‌گردد. همچنین این مطالعات نشان داده‌اند که برخی سلول‌های آسیب دیده مغز پس از قطع مصرف اکستازی، رشد کرده و دوباره ساخته می‌شوند، اما این رشد لزوماً در همان قسمت قبلی صورت نمی‌گیرد، بلکه در جای دیگر رشد فزاینده پیدا می‌کند که هرگز کارکرد پیشین خود را نخواهد داشت.

این حالت مانند قلمه زدن شاخه یک درخت میوه در جای دیگری است. اگرچه این شاخه هنوز زنده است و رشد می‌کند اما نمی‌تواند به اندازه درخت قبلی میوه بدهد. اگرچه مطالعاتی هنوز روی انسان‌ها صورت نگرفته، اما می‌تواند هشداری برای اثرات مخرب و طولانی مدت اکستازی روب مغز انسان نیز باشد.

اثرات بلند مدت اکستازی

پارانویا و حملات توهمی

اکستازی چه اثراتی روی مغز می‌گذارد؟

تحقیقات نشان داده است که مصرف اکس حتی اگر طی یک دوره کوتاه مدت باشد، آسیب‌های جدی و مخرب بلندمدتی در مغز انسان ایجاد می‌کند. اکستازی اثرات اولیه خود بر مغز را با تاثیر بر نورون‌هایی اعمال می‌کند که از انتقال دهنده عصبی به‌نام “سروتونین” برای ارتباط با سایر بخش‌های سیستم عصبی استفاده می‌کنند. سروتونین نقش اساسی و بسیار مهمی در تنظیم حالت روحی افراد، پرخاشگری، فعالیت جنسی، خواب، حافظه، یادگیری، حساسیت به درد و اشتها دارند که استفاده مکرر از اکستازی (و یا اعتیاد به آن) می‌تواند سبب از بین رفتن و تخریب سلول‌های ترشح کننده سروتونین شود و تخریب این سلول‌ها سبب اختلال در عملکردهای بدنی می‌شود (اختلال در حافظه و یادگیری، کم اشتهایی، افزایش احساس درد، افسردگی و اضطراب).

همچنین اکستازی، ساختار شیمیایی مشابه به آمفتامین‌ها داشته و می‌تواند باعث تخریب و از بین رفتن نورون‌هایی در مغز گردد که حاوی نوروترانسمیتر “دوپامین” هستند. آسیب به این نورون‌ها و کاهش دوپامین باعث اختلالات حرکتی در فرد شده که بیماری پارکینسون را به دنبال خواهد داشت. مشخصه این اختلال، عدم هماهنگی حرکتی و رعشه است که می‌تواند در نهایت به نوعی فلج تبدیل شود.

تحقیقی که در موسسه ملی سوء‌مصرف مواد (NIDA) صورت گرفت. نشان داد که مصرف مزمن اکس می‌تواند به عوارض مخربی در حافظه دیداری و کلامی فرد بی‌انجامد که حتی پس از قطع مصرف این ماده نیز پایدار خواهد ماند. آسیب به سایر کارکردهای شناختی از جمله ناتوانی در استدلال کلامی و توجه پایدار نیز گزارش شده است. البته این عوارض بستگی به میزان، نوع و درجه خلوص ماده مصرفی دارد.

آیا مصرف اکستازی ممکن است به اعتیاد به آن منجر شود؟

همانند سایر مواد محرک، نشان داده شده که اکستازی نیز می‌تواند اعتیادآور باشد. یعنی افراد پس از مصرف طولانی مدت آن، دیگر توان کنترل مصرف ماده را از دست داده و علی‌رغم اثرات جانبی و عوارض نخوشایند و سایر پیامدهای اجتماعی، روانی و رفتاری آن باز هم به مصرف این ماده ادامه می‌دهند.

متأسفانه اعتیاد به اکس، روانی و ترک آن بسیار دشوار است. افرادی که مصرف را تازه شروع کرده‌اند زندگی روزمره‌شان هنوز تحت تأثیر مصرف قرار ندارد، اما پس از شش ماه مصرف مداوم، اشتیاق مفرط و غیرقابل کنترل به مصرف دائمی در آن‌ها به‌وجود می‌آید. ضمن این‌که اشتیاق به مصرف این ماده، فرد را به سمت استعمال و مصرف مواد مخدر دیگر مانند حشیش ، کوکائین و سایر مواد روان‌گردان سوق می‌دهد، مشخص نیست که هر فرد طی چه مدتی و یا با چه میزان مصرف اکس به آن معتاد خواهد شد و یا چه کسی در برابر اعتیاد به اکستازی آسیب‌پذیرتر است. آرایش ژنتیکی افراد، محیط زندگی آن‌ها و سایر عوامل پیرامونی در آسیب‌پذیری آن‌ها نسبت به اعتیاد تأثیرگذار خواهد بود.

اما نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که ترک اکستازی یکی از خدمات درمان اعتیاد کلینیک ترک اعتیاد آکسون میباشد، در مرکز ترک اعتیاد آکسون تمامی مراحل درمان اعتیاد تحت نظر مشاورین و متخصصین انجام میگیرد تا درمان کوچکترین عارضه ای برای بیمار نداشته باشد.

کلینیک ترک اعتیاد

مصرف اکستازی

اگر فردی بخواهد مصرف اکستازی را ترک کند، چه باید بکند؟

ترک اکستازی نیز همانند سایر مواد روان‌گردان نیاز به مشورت با پزشک و متخصصان مربوطه دارد. فردی که به اکستازی وابستگی پیدا کرده باشد، در صورت نرسیدن این ماده به بدن وی چار حالت‌های محرومیت از مواد می‌گردد و علائم زیر در وی بروز می‌یابند:

  • خستگی و بی‌حالی
  • بی‌قراری
  • بی‌ثباتی عاطفی
  • افسردگی
  • احساس از دست رفتن شخصیت

چون اعتیاد ناشی از مصرف اکس بیشتر جنبه روانی دارد، دریافت و حمایت و مشاوره از سوی افراد متخصص نقش به‌سزایی در ترک این ماده و پیشگیری از عود آن خواهد داشت.

برنامه های توانبخشی متخصصان روانکاوی نیز این شرایط را مطرح می کنند، بنابراین شما نه تنها به دلیل وابستگی فیزیکی به مواد سمی درمان می شوید. بلکه همچنین با دلایل شروع به مصرف مواد مخدر روبرو خواهید شد. درمان به شما کمک می کند تا خودتان را بدست آورید و زندگی سالم و رضایت بخش داشته باشید.

والدین، معلمین و مشاور مدرسه می‌توانند راهنمای خوبی برای نوجوانانی که نیاز به مشاوره در این زمینه دارند، باشند. همچنین نوجوانان و کسانی که قصد کمک به آن‌ها را دارند، میتوانند از کتاب‌ها و جزوات آموزشی که با همین هدف به چاپ رسیده و در بازار موجود هستند، بهره بگیرند. فراموش نکنید که ترک خودسرانه مصرف مواد در آن‌هایی که اعتیاد شدیدی به اکستازی پیدا کرده‌اند، می‌تواند مشکلاتی را در پی داشته باشد. لذا بهتر است این افراد با اشخاص متخصص در این زمینه مشورت نمایند.

اما کسانی که مصرف تفریحی این ماده را دارند، باید هشیار باشند که اراده خود را تقویت نموده و از همین حالا آن را کنار بگذارند تا درگیر عواقب خطرناک بعدی آن نگردند. این افراد نیز در صورتی که احساس می‌کنند برای این کار به حمایت دیگران نیاز دارند، بهتر است حتماً با افراد متخصص مشورت نمایند و با کمک متخصصان در این زمینه پیشگیری از اعتیاد و باورهای غلط در مورد اعتیاد که من هیچ وقت معتاد نمی‌شوم برنامه ریزی و درمان شوند.

ترک اکستاری

ترک اکستاری

درباره ی کلینیک ترک اعتیاد آکسون:

کلینیک ترک اعتیاد آکسون با مجوز رسمی از وزارت بهداشت برای بستری و درمان بیماران اعتیاد ، از بهترین و مجهزترین مراکز درمان اعتیاد در کشور می‌باشد. این مرکز از معدود مراکزی است که سیر درمان را زیر نظر روانپزشک و روانشناس در کنار سایر کادر درمانی متخصص خود انجام می‌دهد. در این مرکز از روش‌های جایگزین درمانی و نگهدارنده مانند متادون درمانی برای ترک اعتیاد استفاده نمی‌شود. روش درمانی ما ، حذف کامل ماده اعتیادآور از بدن بیمار می باشد، و بیماران را به ماده اعتیادآور دیگر وابسته نمی‌کنیم. از جمله ویژگی‌های بارز این مرکز این است که معتقدیم مهم‌ترین بخش از مراحل درمانی بیمار ، بعد از ترخیص وی و بهبودی فیزیکی آن صورت می‌گیرد. ما پس از ترخصیص ، بیمار و خانواده وی را به حال خود رها نمی‌کنیم. سیر درمان در کلینیک ترک اعتیاد آکسون پس از سم زدایی و درمان فیزیکی با خدمات روانکاوی و روان شناختی اعتیاد ادامه پیدا می کند. این خدمات به صورت جلسات خصوصی ، خانوادگی و یا گروه درمانی به بیماران ارائه می گردد.

سوالات متداول درباره اکس

1مصرف اکستازی چه اثراتی روی کارکرد جنسی دارد؟

چون اکستازی احساس صمیمیت و برقراری ارتباط با دیگران را تقویت کرده و فرد تمایل شدیدی برای تماس جسمی با دیگران پیدا می‌‌‌کند، ممکن است برای تقویت تجربه جنسی مورد استفاده قرار گیرد. اما با این وجود، مصرف زیاد و مستمر اکستازی با ناتوانی جنسی و سایر اختلالات کنشی جنسی همراه است.

2آیا مصرف اکستازی روی بارداری تاثیر می‌گذارد؟

تحقیقات صورت گرفته روی مصرف اکستازی در دوران بارداری حاکی از آن است که اکس می‌تواند اثرات بلند مدت و مخربی روی مغز و رفتار جنین بگذارد که این اثرات پس از پنج یا شش سال در کودک قابل مشاهده خواهند بود. اکستازی با افزایش دوپامین در سلول‌های مغری کودک، وی را در برابر اختلالاتی چون پیش فعالی و نقص توجه، اختلالات یادگیری و مشکلات خواب آسیب‌پذیر می‌رساند.

3آیا اثرات اکستازی روی زنان و مردان یکسان است؟

در پاسخ به اثرات اکس تفاوت‌های جنسیتی بین زنان و مردان به چشم می‌خورد. زنان نسبت به اثرات این ماده حساس‌ترند و معمولاً دوز پایین‌تری نسبت به مردان را مورد مصرف قرار می‌دهند. عوارض ناشی از مصرف اکستازی نیز در زنان شدیدتر از مردان است. طبق مطالعات صورت گرفته در این زمینه، تخریب نورون‌های مغزی مرتبط با سروتونین در زنانی که اکستازی مصرف می‌کنند، بیشتر از مردان بوده و به احتمال بیشتری در اثر مصرف این قرص، به بیماری‌هایی نظیر افسردگی، اضطراب شدید و اختلالات کنترل تکانه که با کاهش سروتونین در مغز رابطه دارند، دچار می‌شوند.

 

آیکون مشاوره درمان اعتیاد

کلینیک ترک اعتیاد آکسون

جهت دریافت اطلاعات در خصوص ترک اکستازی و سایر مواد اعتیاد آور با مشاورین ما تماس بگیرید
تماس با ما

6 Comments

  1. Queen گفت:

    من یه ورزشکار حرفه ای هستم حدودا یکساله ک mdma مصرف میکنم بصورت تفریحی اوایل به بهانه کاهش وزن بهم پیشنهاد شد ، اوایلش عالی بود و خیلی خوش میگذشت ولی الان باعث شده ورطشمو کنار بزارم و احساس پوچی داشته باشم ، افسردگی گرفتم و کلا میلی به انجام کارها و فعالیت ورزشیم ندارم
    حس پوچی و بی میلی ک دارم واقعا آزارم میده همش خوابم

  2. امیر گفت:

    مممنون از اطلاعات خوبتون موفق باشید

  3. مجتبی گفت:

    من که میخام بخورم. احساس میکنم با اکس می تونم بهتر کار و زندگی و برنامه ریزی کنم. الانم فوق لیسانسم و میخام برا دکترا بخونم. خیلی از دکترا خودشون نمونه ی اصلی و بدون کافئین و…. رو که فقط سروتونین رو بالا میبره با منطق مصرف میکنن و خیلی عالی نتیجه میگیرن. ولی چون همه ظرفیتش رو ندارن و نحوه ی نادرست مصرف موجب نابودی میشه در کل ممنوعه. مصرفش برای همه مناسب نیست.

    • علی گفت:

      هر جنس دیگه‌ای میزنی بزن. واقعا این زهرماره. از هرچی زدم بیشتر اثر بد داشت. مغزو میپاچونه. اونجوری هم نیست که فقط سرتونین رو تحریک کنه. قطعا کلی سایدافکت بد کنارش هست که بعدا متوجه میشی. ازون جنساس که یه بارم نباید زد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *