فواید ترک الکل
فواید ترک الکل
۱۴۰۱-۰۳-۰۹
مصرف هروئین و خارش بدن
۱۴۰۱-۰۳-۰۹

کلینیک ترک اعتیاد آکسون، مرکز ترک اعتیاد آکسون: هر یک از احساسات ما، یک ماده شیمیایی در مغز دارد که در پشت صحنه کار می کند تا به این موضوع اشاره داشته باشد که پاداش آن دوپامین است. بیشتر اوقات، هنگامی که فرد مبتلا به اختلال در مصرف مواد میخواهد علت مصرف مواد را توضیح دهد، احساس یا نیاز احساس این دارو را بیان می کند. این احساس لذت بخشی که فرد به دنبال آن است، دوپامین موجود در مغز مصرف کننده است به همین جهت در این مقاله به بررسی اعتیاد به دوپامین خواهیم پرداخت.

اعتیاد به دوپامین

دوپامین یک ماده شیمیایی در مغز است که به عنوان یک انتقال دهنده عصبی شناخته می شود و وظیفه آن انتقال سیگنال های سلول عصبی در مغز است. وقتی چیزی که ما تصور می کنیم خوب است نورون های دوپامین فعال می شوند. به همین جهت افراد برای دریافت نورون دوپامین کافی به لذت ها و پاداش های مختلف نیاز دارند. نورون ها در بیمار اعتیاد به غذا با خوردن غذا فعال می شوند در همین راستا، یک فرد الکلی با نوشیدن الکل، به همان میزان هجوم دوپامین مواجه می شود.

آشنایی کامل با دوپامین

هنگامی که بیمار اعتیاد برای بدست آوردن احساس لذت و سرخوشی مورد نیاز خود، اقدام به مصرف می کند، دوپامین آزاد می شود و هنگامی که مغز با یک ماده مخدر خاص بیش از حد تحریک می شود، دوپامین ترشح می شود، که این پدیدآورنده احساس لذت و سرخوشی است.

پاداش برای مصرف کننده مواد شامل لذت، انرژی یا آرامشی است که مواد مخدر مختلف بسته به نوع تاثیرات خود به بیمار ارائه می دهند. اما نکته ای که باید نسبت به آن آگاهی داشته باشید این است که اعتیاد زمانی رخ می دهد که مصرف کننده برای دستیابی به این احساس شروع به مصرف میزان بیشتری از مخدر نماید.

اعتیاد به دوپامین

اعتیاد به دوپامین

آیا دوپامین اعتیاد آور است؟

در پاسخ به این سوال باید بگوییم بله.

احساس نیاز به دوپامین بیشتر، باعث اعتیاد می شود. موسسه ملی سوء مصرف مواد مخدر به این موضوع اشاره می کند که فردی که مواد مخدر مصرف می کند احساس می کند بلافاصله تحت تأثیر مصرف داروها و دوپامین تولید شده در مغز قرار گرفته است. یک پک ماری جوانا یا استنشاق مقداری کوکائین موجب ایجاد احساس فوری خواهد شد. این امر ممکن است منجر به مصرف بیشتر مواد مخدر برای دستیابی به احساس لذت و سرخوشی بیشتر شود.

رابطه دوپامین و ایجاد انگیزه

همانطور که پیش تر گفتیم، دوپامین که یک انتقال دهنده عصبی پیچیده است و نحوه تعامل آن با گیرنده های مغز ما به آن حالت انعطاف پذیری می بخشد. یکی از مهمترین عملکردهای این انتقال دهنده عصبی، ایجاد سرخوشی و لذت است که مغز ما به رفتارهای خاص ربط می دهد.

برخی از مهمترین رفتارها خوردن غذا، رابطه جنسی و موارد دیگر می باشند. در پی انجام این رفتارها این است که انتقال دهنده های عصبی مغز این رفتارها را به هجوم دوپامین ربط می دهند که نتیجه آن ایجاد حالت لذت و سرخوشی در فرد می باشد.

رابطه دوپامین و اعتیاد

رابطه دوپامین و اعتیاد

رابطه دوپامین و اعتیاد

زمانی که مواد اعتیاد آور وارد مغز می شوند، به جای ترشح دوپامین، یک محیط مصنوعی ایجاد می کنند که با شبیه سازی حس دوپامین، مغز را فریب می دهند تا اجازه دهد مواد مخدر به نورون ها متصل شوند. برخی دیگر از این مواد باعث تشدید تاثیر دوپامین می شوند که این امر ممکن است منجر به افزایش احساس نیاز مغز به دوپامین در طول زمان شود. چنین چیزی زمانی روی می دهد که فرد به ماده مخدر وابسته می شود و هرگز به میزان کم راضی نخواهد شد. به همین جهت سوء مصرف مواد به اعتیاد تبدیل خواهد شد.

سخن پایانی

دوپامین، انتقال دهنده عصبی است که بصورت طبیعی در مغز وجود دارد و مصرف مواد مخدر و محرک می تواند بر عملکرد صحیح آن تاثیرات متعددی داشته باشد که در این مقاله به بررسی رابطه دوپامین و اعتیاد پرداخته ایم. نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که اعتیاد به هر دلیلی که ایجاد شده باشد نیازمند دریافت و ترک اعتیاد، تحت نظر روانپزشک متخصص ترک اعتیاد و تیم روانشناسی در کلینیک ترک اعتیاد آکسون به عنوان بهترین کلینیک ترک اعتیاد تهران می باشد تا بیماران این امکان را داشته باشند تا علاوه بر درمان جسمانی به روان درمانی خود نیز بپردازند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *