مقدمه
در بسیاری از نوجوانان، الکل اولین انتخاب آنها برای مصرف مواد میباشد. درواقع، جوانان و نوجوانان الکل را (هم از نظر میزان و هم از لحاظ دفعات مصرف) بسیار بیشتر از سایر مواد اعتیاد آور مورد مصرف قرار میدهند. اگرچه مصرف الکل در کودکان زیر ۱۴ سال امر شایعی نیست، اما اوایل نوجوانی، دوران بهویژه پرخطری برای شروع مصرف الکل به حساب میآید. برخی از والدین، صرفاً “تجربه” مصرف الکل در فرزندشان را خیلی پرخطر نمیبینند، اما باید بدانند که الکل یک ماده نیرومند و دارای خاصیت تأثیرگذاری بسیار بالا روی خلق است. الکل نهتنها به بر ذهن و بدن تأثیر میگذارد، بلکه باعث میگردد که نوجوانان قضاوت صحیح و مهارتهای مقابله خود در برابر آن از دست بدهند.
مصرف الکل در نوجوانانمصرف الکل در یک بازه زمانی زیاد علائم اعتیاد را بیشتر میکند، اما چنانچه مصرفکنندۀ مزمن الکل هستید یا در ترک الکل ناتوان بوده و با وجودی که برای آن اقدام کردهاید بارها با شکست روبهرو شدهاید، بهتر است به مرکز ترک اعتیاد آکسون مراجعه و با گرفتن خدمات روانکاوی و درمان خدمات شناختی رفتاری و روانشناسی مشکل خود را مرتفع سازید.
ترک الکل بیشتر از درمان های جسمی به درمان های روانکاوی نیاز دارد ، ترک الکل در کلینیک ترک اعتیاد آکسون تحت نظر مشاورین روانشناسی، روانپزشکی و متخصصین علوم اعصاب شناختی انجام میگیرد، این ویژگی باعث میشود ترک و درمان اعتیاد در کمترین زمان ممکن انجام بشود.
الکل چیست و چگونه بدست میآید؟
الکل یک ماده روانگردان است که هشیاری فرد را تغییر داده و ادراکات و رفتار را دگرگون میسازد. نوشیدنیهای الکلی در نتیجه عمل تخمیر از انواع غلات (مثل جو، گندم، برنج)، سبزیجات و میوهها بهدست میآیند. تخمیر یک فرآیند طبیعی است که طی آن یک مخمر هوازی روی مواد که قرار است از آن الکل تهیه شود، قرار داده میشود. این مخمر مواد قندی را تجزیه کرده و از نشاسته موجود در آن تغذیه میکند که طی این فرآیند این روان گردان تهیه میشود.
در یک تخمیر طبیعی، حدود ۱۴ تا ۱۵ درصد الکل بهدست میآید. در صورتی که بخواهند نوشیدنیهایی با غلظت بیشتری تهیه کنند، از عمل تقطیر استفاده میکنند. در فرآیند تقطیر، میوههای ترش شده یا سایر مواد اولیه را میجوشانند و بخار حاصل از آن را جمعآوری میکنند و با سرد کردن آن مایعی بهدست میآورند که از آب کمتر و الکل بیشتری برخوردار است. متانول که بدین طریق بهدست میآید، مادهای است که بهعنوان یک کندکننده فعالیت ذهنی و بدنی عمل میکند.
انواع نوشیدنیهای الکلی کدامند و چگونه مصرف میشوند؟
کلیه فراوردهها بهصورت خوراکی مصرف میشوند و جذب الکل موجود درآنها از طریق اندام گوارشی صورت میگیرد. غلظت الکل در انواع نوشیدنیها متفاوت است و هر یک میتوانند تأثیر متفاوتی روی فرد داشته باشند. بطور کلی چهار نوع نوشیدنی وجود دارد:
آبجو (حاوی ۶ تا ۹ درصد الکل)
مشروب یا شراب (حاوی ۲۱ تا ۴۱ درصد الکل)
مشروبات تقویت شده که به آنها الکل اضافه میشود (حاوی ۱۸ تا ۲۰ درصد الکل)
لیکور یا عرق مثل ویسکی، ودکا و جین (حاوی ۴۰ تا ۵۰ درصد الکل)
طعم و مزه مشخص مشروبات مختلف، حاصل روشهای تولید آنهاست که به پیدایش انواع مختلف ترکیب شیمیایی مثل متانول، بوتانول، الدئیدها و … میانجامد. هر چند این ترکیبات ممکن است اثرات روانگردان متفاوتی به مشروبات مختلف ببخشند، اما به طورکلی این تفاوتها جزئی است.
در صورت مصرف الکل چه اتفاقی میافتد؟
روشی که روی هر فرد مصرفکننده تأثیر میگذارد، به عوامل زیادی بستگی دارد از جمله سن، وزن، جنسیت، وضعیت سلامت، میزان تحمل، انتظارات فرد، وضعیت خلق، نحوه سوخت و ساز بدنی ترکیب شدن با سایر مواد ممکن است اثرات این مواد را تشدید کرده و لذا عوارض نامطلوب آنها را افزایش میدهد.
عوارض الکل بیش از آنکه از مصرف مداوم این ماده تأثیر بپذیرد، تحت تأثیر میزان مصرف در هر نوبت قرار دارد، بدین معنی که فردی که گهگاهی مصرف میخورد، اما حجمی که در هر بار مصرف میکند زیاد است، بیشتر از فردی که همان میزان را در نوبتهای متعدد مصرف میکند، آسیب میبیند. الکل میتواند آسیب های جبران ناپذیری به سلامت جسمانی و روانی فرد مصرف کننده بزند به همین جهت توصیه میکنیم تا هرچه زودتر اقدام به ترک الکل کنید.
حدود ۱۰ درصد الکل مصرفی از معده و باقی آن از روده کوچک و اندکی نیز از روده بزرگ، جذب میشود. این روان گردان به سرعت از این اندام جذب رگهای خونی میشود و خود را به بخشهای مختلف بدن رسانده و بسته به میزان تجمع آن در هر قسمت، باعث کند شدن فعالیتهای مغز و نخاع میگردد.
بین ۳۰ تا ۹۰ دقیقه پس از مصرف، غلظت آن در خون بالا میرود و اوج این غلظت بین ۴۵ تا ۶۰ دقیقه پس از مصرف حاصل میشود که بسته به اینکه با شکم خالی یا همراه با غذا مصرف شود، متفاوت خواهد بود. مصرف با شکم خالی جذب را تسریع میکند. زمان رسیدن به اوج غلطت خونی، همچنین به طول مدتی که ضمن آن مصرف میشود بستگی دارد. مصرف سریع، رسیدن به اوج غلظت را تسریع، و مصرف تدریجی، زمان آن را طولانیتر میکند. جذب در مورد نوشیدنیهایی که غلظت بالاتری دارند، سریعتر صورت گرفته و فرد زودتر به حالت مستی میرسد.
چگونه میتوان تشخیص داد که فردی الکل مصرف کرده است؟
فردی که الکل مصرف میکند معمولاً خلق بسیار شاد و سرحالی پیدا میکند، اما رفتارهای او بهگونهای نیست که از سوی دیگران بهنظر احمق یا دیوانه بهنظر برسد. حافظه فرد خیلی زود تحت تأثیر قرار گرفته و قید و بندهای زیادی از رفتارهای او برداشته میشود که ممکن است در این حالت دست به رفتارهایی بزند که منجر به پشیمانی بعدی گردد و حتی ممکن است بعداً به خاطر نیاورد که او این رفتار را انجام داده است.
تصمیمگیریهای فرد نیز در این حالت تحت تأثیر قرار میگیرند. برخی افراد در این مواقع دست به معاملاتی میزنند که زندگی آنها را در معرض خطر قرار میدهد. این افراد ممکن است بسیار بیقرار، پرخاشگر یا تکانشی شوند. در اثر مصرف زیاد، کنترل فیزیکی از بین میرود و فرد تعادلش را از دست داده و تکلم بریده بریده و تاری دید پیدا میکند. از اینرو احتمال تصادفات رانندگی، درگیریهای فیزیکی و درگیر شدن در رفتارهای جنسی پرخطر در این افراد بسیار زیاد است.
آیا مصرف الکل ممکن است به اعتیاد به آن منجر شود؟
بله، مصرف طولانیمدت در برخی افراد منجر به اعتیاد میشود. وابستگی به الکل که تحت عنوان الکلیسم شناخته میشود، از چهار ویژگی برخوردار است:
تمایل شدید برای مصرف
یک نیاز شدید و یا اجبار برای مصرف؛ برخی اوقات در افراد این نیاز به قوت نیاز فرد به غذا و آب میباشد.
از دست دادن کنترل
ناتوانی در کنترل خود در برابر مصرف در موقعیتهایی که پیش میآید.
وابستگی جسمانی
بروز علائم ترک از جمله تهوع، لرز و اضطراب پس از توقف مصرف به دنبال یک دوره مصرف زیاد
تحمل
شکلگیری اعتیاد در افراد متفاوت است. این امر به وراثت و نوع ژنتیک آنها مربوط میشود که استعداد فرد برای ابتلا به اعتیاد در ترکیب با سایر عوامل محیطی افزایش مییابد. برخی از این عوامل عبارتند از: محل و نحوه زندگی، خانواده، دوستان و فرهنگ، فشار همسالان و….
چگونه به خود یا کسانی که گرفتار اعتیاد به الکل شدهاند کمک کنید؟!
بخشی از کمک و راهنمایی متخصصان درمان اعتیاد کلینیک ترک اعتیاد آکسون این است که شما را از منظر گوناگون و اغلب پیچیده ترک الکل و خدمات درمانی راهنمایی میکنیم. هدف ما اطلاع رسانی در مورد خودشناسی و علم در پشت اعتیاد است؛ ارائه اطلاعات و مشاوره مربوط به سن، جنسیت، وضعیت و توانایی شما برای انتخاب یک روش درمان آگاهانه برای کمک به خودتان است.
با مصرف الکل:
تصادفات رانندگی ناشی از مصرف که منجر به مرگ میگردند، در میان نوجوانان از شیوع بالایی برخوردار است. مصرف الکل همچنین با مرگهای ناشی از قتل و خودکشی نیز رابطه دارد.
نوجوانانی که الکل مصرف میکنند، به احتمال بیشتری درگیر رفتارهای جنسی پرخطر و به تبع آن بیماریهای مقاربتی میشوند
افت تحصیلی و ترک تحصیل در نوجوانانی که مصرف کننده هستند، شایعتر از دیگران است
فردی که در نوجوانی شروع به مصرف میکند، چهار برابر بیشتر از فردی که در بزرگسالی مصرف میکند، دچار وابستگی و سوءمصرف میگردد
با این تفاسیر، پیام هشدار دهنده برای والدین روشن است: “مصرف الکل، یک رفتار بسیار پرخطر و تهدید کننده برای نوجوانان است و هرچه این رفتار در سنین پایینتری رخ دهد، احتمال بروز مشکلات مرتبط با آن بیشتر خواهد بود. بنابراین بسیار مهم است که به فرزندانتان کمک کنید تا از رفتن به سوی این رفتار اجتناب کنند”.
اثرات کوتاه مدت مصرف الکل کدامند؟
الکل به سرعت وارد گردش خون شده و خود را به قسمتهای مختلف بدن میرساند. اغلب سیستمهای بدنی تحت تأثیر قرار گرفته و فعالیتشان مختل میشود. بسته به میزان مصرف و شرایط فرد مصرفکننده، میتواند دامنه وسیعی از اثرات کوتاه مدت و فوری را ایجاد نماید. برخی از آنها عبارتند از:
شکسته شدن قید و بندها و ناتوانی در جلوگیری از بروز هیجانات
سرگیجه و برافروختگی چهره در نتیجه اتساع رگهای خونی
افزایش ترشح اسید معده
اختلال عمومی در کارکرد مغز و دستگاه عصبی
ایجاد ناهماهنگی کلی در بدن
اختلال در مهارتهای حرکتی
افت سرعت واکنش به محرکهای محیطی
پرخاشگری
اختلال عمومی در حواس، تاری دید و تکلم بریده بریده
تهوع
فقدان هشیاری
مصرف سنگین ممکن است ایجاد مسمومیت در فرد نماید که دورههای کوتاهی از سردرد، تهوع و در برخی اوقات استفراغ را به همراه دارد.
اثرات بلندمدت مصرف الکل کدامند؟
برخی از عوارض آسیبزا، مانند آنچه که ذکر گردید پس از مصرف و طی دوره کوتاهی رخ میدهند. اما دارای عوارضی نیز هست که در طی مصرف بلند مدت این ماده و اغلب بهصورت تدریجی و شاید طی سالها بروز مییابند، مثل: نارساییهای کبدی، مشکلات قلبی عروقی، برخی سرطانهای خاص و غیره.
مشکلات کبدی
مشکلات کبدی از شایعترین اختلالات مرتبط با مصرف این روان گردان میباشد. برخی از مصرفکنندگان در اثر مصرف مزمن به هپاتیت الکلی یا التهاب کبدی دچار میشوند که علائم آن عبارت است از:
تب، یرقان (زردی بیش از حد پوست، کرۀ چشم و ادرار) و دردهای نامعمول شکمی، هپاتیت الکلی در صورتی که مصرف ادامه داشته باشد، میتواند منجر به مرگ نیز بشود.
در صورتی که مصرف متوقف و درمان صورت گیرد، شرایط عکس بوده و احتمال بهبود فرد وجود دارد. حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد کسانی که مصرف سنگین دارند، به سیروز کبدی یا زخم کبد مبتلا میگردند. افرادی که سیروز کبدی دارند، نباید به هیچوجه الکل بخورند چرا که مرگ آنها را در پی خواهد داشت. سیروز کبدی برگشت پذیر نیست، اما اگر فرد مصرف را کنار بگذارد، شانس زنده ماندن او بیشتر خواهد شد. اگرچه درمانهایی برای این بیماری در دسترس است، اما ممکن است در برخی موارد به پیوند کبد نیاز باشد. افرادی که هپاتیت C دارند، در برابر آسیبهای کبدی ناشی از مصرف آسیبپذیرترند و مصرف در این افراد به احتمال زیاد آنها را با سیروز کبدی یا سرطان کبد روبهرو خواهد ساخت.
سرطان
مصرف طولانی مدت احتمال ابتلا به برخی انواع سرطان، بهویژه سرطانهای مری، دهان، گلو و حنجره ارتباط بسیار نزدیک دارد. برخی تحقیقات نیز حاکی از آنند که مصرف در زنان احتمال ابتلا به سرطان سینه را افزایش میدهد. همچنین مصرف الکل با سرطانهای روده و رکتوم نیز رابطه دارد.
پانکراتیت
پانکراس یا لوزالمعده با ترشح انسولین، قند خون را تنظیم میکند. همچنین در هضم غذا نیز نقش مؤثری دارد. مصرف بلندمدت میتواند به این عضو آسیب رسانده و منجر به شکلگیری بیماری پانکراتیت یا التهاب لوزالمعده گردد. پانکراتیت حاد میتواند با درهای شکمی شدید همراه باشد که کشنده هستند. پانکراتیت مزمن نیز با دل دردهای مزمن، اسهال و پایین آمدن شدید وزن فرد همراه است.
قلب
مصرف سنگین الکل فرد را در برابر ناراحتیهای قلبی آسیبپذیر ساخته و احتمال حملات قلبی، سکته و فشار خون را در افراد افزایش میدهد.
سیستم ایمنی
الکل بهطور کلی میتواند روی سیستم ایمنی بدن تأثیر گذارده و با تضعیف نمودن دفاعهای بدن، فرد را در برابر بیماریهای مختلف آسیبپذیر کند.
مغز
مغز نوجوان هنوز در حال رشد بوده و به اثرات الکل بسیار حساس است. مصرف زیاد در این دوره میتواند قدرت تصمیمگیری و قضاوت فرد را به شدت مختل ساخته و یا عوارض بلندمدت و پایداری روی حافظه برجای گذارد.
سرطان، مشکلات قلبی و عروقی و مرگ بخشی از عوارض مصرف الکل است، پس بهتر است هرچه زودتر این عوارض را جدی بگیرید و برای ترک الکل اقدام کنید، مشاورین و متخصصین مرکز ترک اعتیاد آکسون، آماده ارائه خدمات مشاوره ای و درمانی به شما عزیزان میباشند.
خطر سوءمصرف الکل در برخی افراد، بیشتر از سایرین است:
آنهایی که مصرف را در سنین پایینتر از ۱۵ سال تجربه میکنند
کسانی که دارای والدین مصرفکننده هستند
کسانی که دوستان نزدیکی دارند که الکل یا سایر مواد اعتیاد آور مانند ماری جوانا یا هروئین را مصرف میکنند
کسانی که مشکلات رفتاری از جمله پرخاشگری، رفتارهای ضداجتماع یا تکانشی بودن دارند
کسانی که دارای تجربه حادثه آسیبزا مثل کودک آزاری در دوران کودکی داشتهاند
کسانی که با مشکلات تحصیلی عمده روبهرو هستند
کسانی که والدین حمایت کننده ندارند و آنهایی که تجربه طرد یا بدرفتاری از سوی والدینشان دارند
موارد مذکور در نوجوانان نیازمند توجه ویژه هستند، اما بدین معنی نیست که اگر یک یا چند مورد آنها در مورد فردی صادق باشد، حتماً وی به سوءمصرف مبتلا خواهد شد. بلکه اینها هشداری بهویژه برای والدین هستند که از شکلگیری این مشکل در فرزندانشان پیشگیری نمایند. بهعنوان مثال در مورد نوجوانی که مشکلات رفتاری یا تحصیلی دارد، میتوانند به مشاور مدرسه یا مراکز سلامت روان مراجعه و درصدد رفع مشکل فرزندشان برآیند و یا سعی کنند خودشان مصرف را کنار گذارده، به حمایت فرزندشان پرداخته و ارتباط باز و صمیمانهای با وی برقرار نمایند. همچنین با آگاهی و شناخت روشهای پیشگیری از اعتیاد به فرزندان و خانواده خود کمک کنند.
والدین در پیشگیری از سوءمصرف الکل در نوجوانان چه نقشی دارند؟
والدین میتوانند با صحبت کردن با فرزندانشان در مورد خطرات مصرف الکل و سایر مواد اعتیادآور و داشتن نقش فعال و تأثیرگذار جهت پیشگیری از اعتیاد و باورهای غلط درباره اعتیاد روی حوزههای مختلف زندگی فرزندانشان مؤثر واقع شوند.
برای بسیاری از والدین مطرح کردن موضوع سوء مصرف مواد با فرزندشان، آسان نیست، ممکن است فرزندانتان سعی کنند بحث را منحرف ساخته و یا ممکن است خود شما از آنچه که عنوان میکنید و یا نحوۀ شروع بحث مطمئن نباشید. از اینرو توصیه میشود قبل از آنکه چنین بحثی را با نوجوانان تان آغاز کنید، خوب درباره آنچه که میخواهید به زبان بیاورید بیاندیشید و روند بحث را پیشبینی کنید. همچنین درباره واکنشهای احتمالی فرزندتان و چگونگی پاسخ خود به احساسات و سوالات او تفکر نمایید. سپس زمانی را برای صحبت در مورد این مسئله برگزینید که هم شما و هم فرزندتان در شرایط مناسب و آسودهای قرار داشته باشید.
بهخاطر داشته باشید که لازم نیست که شما در همان صحبت اول، کلیه مطالب مربوط به مصرف را پوشش دهید. درواقع شما باید در طی تماس و بحثهای مداوم با فرزندتان در طول دوران نوجوانی، این مسائل را مطرح کنید که اولاً در کل این دوره پرخطر، تماستان با وی را حفظ کرده باشید و دیگر آنکه مطالب و بحثها برای او تکراری و خستهکننده نشوند.
همچنین آگاه باشید که مکالمه شما باید بهصورت یک بحث باشد یعنی هر دو طرف باید در آن شرکت داشته باشند و مراقب باشید که یک سخنرانی یکطرفه ارائه ندهید. موضوعات ذیل ممکن است به شما در شروع یا هدایت بحث در این زمینه کمک نمایند:
نگرش فرزندتان نسبت به الکل
از فرزندتان سوال کنید که درمورد الکل چه نظری دارد و راجع به مصرف در نوجوانان چگونه فکر میکند و به دقت و بدون آنکه صحبتهای او را قطع کنید، به حرفهایش گوش دهید.
حقایق مهم راجع به الکل
در حالی که اغلب نوجوانان فکر میکنند همه چیز را در رابطه با این نوشیدنی میدانند، اما مطالب و حقایق بسیاری در این مورد وجود دارد که نسبت به آنها آگاهی ندارند. شما میتوانید با مطرح کردن آنها به بحث در این زمینه بپردازید که برخی از آنها عبارتند از:
الکل یک ماده نیرومند است که بدن و ذهن را کند میسازد. این ماده هماهنگی حرکات را مختل میکند، سرعت واکنش فرد به محرکها را کند کرده و به نگرش، تفکر صحیح و قضاوت فرد آسیب میزند.
آبجو و مشروب، کم خطر از “عرق یا لیکور” نیستند، بلکه محتوای همه آنها یکسان بوده و عوارض یکسانی را نیز بر جای میگذارند. فقط تفاوت آنها در حجم و غلظت الکل موجود در آنها است. مثلاً ۱۲ گیلاس آبجو برابر با پنج گیلاس مشروب و یا ۱/۵ گیلاس عرق به بدن آسیب میرساند.
اغلب افراد نمیخواهند بپذیرند که الکل چه اثرات بدی روی آنها میگذارد و برخی مدعی هستند که زمانی که الکل میخورند، هیچ تفاوتی با حالت طبیعی خودشان ندارند. اغلب تصادفات رانندگی در این حالت نیز به همین دلیل رخ میدهد که افراد فکر میکنند میتوانند اتومبیل را کنترل کنند، در حالی که واقعیت اینگونه نیست.
ترک الکل چند روز طول می کشد ؟
چنانچه شما الکل را به صورت گهگاهی و تفریحی مصرف میکنید، با توجه به آنچه در مورد مضرات و عوارض نامطلوب الکل ذکر گردید، بهتر است از هماکنون با ارادهای محکم سعی کنید مصرف آن را کنار گذارده و از رفتن به مکانهایی که شما را به مصرف مجدد الکل میکشاند، اجتناب نمائید. مطمئن باشید بهترین فردی که میتواند به شما در این راه کمک کند، خود شما هستید و والدین نیز باید هوشیار باشند که نوجوانانشان را در این راه مورد حمایت و همراهی قرار دهند.
مهم است که به علائم زودرس الکل توجه کنید، اگرچه برخی افراد میتوانند بدون دریافت کمک، مصرف الکل خود را کنار بگذارند، اما اغلب الکلیها برای ترک این ماده نیازمند کمک متخصصان میباشند و با درمان و حمایت کافی، حتی کسانی که مصرف سنگین و مداوم دارند، نیز قادر خواهند شد که مصرف الکل را کنار گذارده و زندگی خود را دوباره بنا کنند.
ترک الکل در مرکز ترک اعتیاد آکسون به عنوان بهترین مرکز ترک اعتیاد ایران تحت نظر مشاورین روانشناسی و روانپزشکی مجرب انجام میگیرد.
ترک الکل تحت نظر روانپزشک و روانشناس متخصص حتی به صورت درمان سرپایی میتوانند میل به مصرف را کنترل کند، توجه داشته باشید که مدت زمان ترک الکل برای بیماران به مقدار مصرف و شرایط سنی و جسمانی شخص مصرف کننده بستگی دارد و با گرفتن آزمایشات اولیه و مشاوره اولیه بستری ، بازه زمانی ترک برای بیمار مشخص میگردد.
درباره ی کلینیک ترک اعتیاد آکسون:
کلینیک تخصصی ترک الکل آکسون در تهران با مجوز رسمی از وزارت بهداشت برای بستری، سمزدایی سریع و فوقسریع و درمان بیماران اعتیاد، از بهترین و مجهزترین مراکز درمان اعتیاد در کشور میباشد. این مرکز از معدود مراکزی است که سیر درمان را زیر نظر روانپزشک و روانشناس در کنار سایر کادر درمانی متخصص خود انجام میدهد. در این مرکز از روشهای جایگزین درمانی و نگهدارنده مانند متادون درمانی برای ترک الکل استفاده نمیشود. روش درمانی ما، حذف کامل ماده اعتیاد آور از بدن بیمار می باشد، و بیماران را به ماده اعتیاد آور دیگر وابسته نمیکنیم. از جمله ویژهگیهای بارز این مرکز این است که معتقدیم مهمترین بخش از مراحل درمانی بیمار، بعد از ترخیص وی و بهبودی فیزیکی آن صورت میگیرد. ما پس از ترخصیص، بیمار و خانواده وی را به حال خود رها نمیکنیم. سیر درمان در کلینیک ترک اعتیاد و اعصاب روان آکسون پس از سمزدایی و درمان فیزیکی با خدمات روانکاوی و روان شناختی اعتیاد ادامه پیدا می کند. این خدمات به صورت جلسات خصوصی، خانوادگی و یا گروه درمانی به بیماران ارائه می گردد.
سوالات متداول درباره مصرف الکل
تجمع الکل در خون باعث مختل شدن مهارتهای لازم برای رانندگی میگردد و بسته به وزن فرد هر چه میزان تجمع یا غلظت در خون او بیشتر باشد، خطرات جدیتری هنگام رانندگی او را تهدید خواهد کرد. همچنین باعث میشود که دید فرد مختل شود، تمرکز حواس از دست برود، فرد دچار ناهماهنگی حرکتی گردد و علاوه بر آن و از همه مهمتر سرعت واکنش فرد به محرکهای پیرامونی کاهش مییابد و از آنجایی که این موارد، عناصر بنیادی و ضروری برای رانندگی را تشکیل میدهند، راندن اتومبیل در حین مستی هم برای خود فرد و هم برای دیگران بسیار خطرناک بوده و حوادث جدی بهدنبال خواهد داشت.
در دورۀ بارداری، جنین در کنار مادر رشد میکند و هرچه که مادر میخورد یا میآشامد، بر جنین داخل شکم او نیز تأثیر میگذارد. اگر مادر این دوره الکل مصرف کند، جنین خود را در معرض خطرات و آسیبهای جسمی، رفتاری و روانی قرار میدهد که اگر منجر به مرگ جنین هم نشود، ممکن است تا آخر عمر دوام داشته باشند. یکی از آسیبهای جدی مصرف الکل در دوران بارداری، سندروم الکلی جنینی است.
مصرف به همراه داروهای پزشکی که برای بیماریهای مختلف نظیر سرماخوردگی، حساسیت، اضطراب، افسردگی، دیابت، بیماریهای قلبی عروقی، بیماریهای عفونی، دردهای عضلانی تجویز میشوند، میتواند خطرناک و در برخی موارد حتی ممکن است کشنده باشد. درواقع بیش از 150 نوع دارو شناخته شده که نباید به همراه الکل استفاده شوند.
تأثیر متفاوتی روی زنان و مردان دارد. حتی با درنظر گرفتن اختلاف در وزن بدن، زنان بیشتر از مردان در ازای مصرف میزان یکسان، آسیب میبینند. علت این امر آن است که بدن زنان آب کمتری نسبت به بدن مردان دارد. چون الکل با آب بدن ترکیب میشود، یک میزان معینی الکل در بدن زنان غلظت بیشتری از بدن مردان مییابد.
فردی که تحت تأثیر الکل قرار دارد، ممکن است بسیار تکانشی، پرخاشگرانه و بدون تفکر دست به رفتارهایی بزند که موقعیت اجتماعی او را تخریب کنند. برخی اوقات نیز این افراد در یک دوره اضطراب یا افسردگی قرار میگیرند که این حالت نیز به نوبۀ خود تعاملات آنها را تحت تأثیر قرار میدهد. هرچه فرد بیشتر الکل مصرف کند، مشکلات بیشتری در خانه، محل کار، مدرسه، با دوستان و یا حتی با غریبهها خواهد داشت.
الکل از جمله موادی است که بیشتر بهصورت گروهی و در جمع دوستان و آشنایان مورد مصرف قرار میگیرد و این امر دال بر آن است که مهمترین عامل در روی آوردن نوجوانان به مصرف الکل، فشار همسالان یا قرار گرفتن در جمعی است که در آن الکل مصرف میشود. گروهی از نوجوانان فکر میکنند مصرف این نوشیدینی آنها را از بحرانهای دوران نوجوانی رها ساخته و تعاملات ایشان با دیگران را تسهیل میکند و آنها سرحال، جذاب و خونسرد جلوه میدهد. اما وقتی این ماده به کرات مورد استفاده قرار گیرد خطر وابستگی و سوءمصرف را پیش میکشد و دیگر فرد قادر نخواهد بود بدون مصرف در محیطهای اجتماعی به خوبی ایفای نقش کند.
خیر، هیچ نوع قرصی برای ترک الکل وجود ندارد و مصرف داروهای خارج از دستور پزشک نه تنها کمکی به بیماران نخواهد کرد، بلکه باعث بروز عوارض متعددی نیز می شود.
وابستگی به الکل روانی و جسمانی می باشد و ترک الکل نیازمند دریافت خدمات روان درمانی است که ضروری است که در مرکز ترک اعتیاد تحت نظر روانپزشک متخصص انجام بگیرد.
ترک تدریجی در مرکز ترک اعتیاد بصورت بستری تحت نظر تیم روانشناسی و روانپزشک انجام می گیرد و به کمک جلسات روان درمانی و گروه درمانی اقدام به قطع وابستگی روانی و جسمانی می شود.
خیلی جالب استفاده کردم واقعا مشروب زندگی انسان رو به هم میزنه کلا نابود میکنه امیدوارم نسل جواب به این چیزها روی میاورن
چیزی که عقل رو زایل میکنه چه لذتی می تونه داشته باشه؟
سلام
واقعا الکل خیلی ضرر داره و صدمه هایی که میزنه به بدن و دستگاه گوارش جبران ناپذیر است،سعی کنید سرتون را با ورزش و تفریحات سالم گرم کنید،این خوشگذرانی هادر آینده خیلی بیشتر صدمه میزند…
سلام خدمت بازدید کننده های عزیز
من خودم چند وقت استفاده کردم یعنی نمیتونم توصیف کنم
خیلی بده زندگی مو داشت داغون میکرد به این نتیجه رسیدم که اسلام درمان رو در چیز های حرام نگذاشته
نسل جوان تو رو خدا ازتون میخوام سراغش نرید ولو شده برا کنجکاوی و تست کردن لامصب به دهنت بخوره دیگه ول کنت نیست.
من چندین ساله که مصرف زیادی دارم.اوایل لذتبخش بود برام ولی الان اگر هر شب چند گیلاس نخورم نمیتونم بخوابم .به همه توصیه میکنم حتی یک بار و تفنیی و در مهمانی هم سعی کنه استفاده نکنه
به هیچ عنوان مصرف نکنید چون واقعا زندگی را میپاشونه
نگاه کنید سلبریتی های معروف دنیا که مصرف داشتن از عرش به فرش رسیدن
مثلاً امینم اگر ترک نمیکرد الان نابود یود
یا مثلاً مرلی مونرو که سن کم جان باخت با اون زیبایی
من خیلی مصرف داشتم روز به روز بیشتر میشد فقط در صورتی میتونید دیگه نخورید اول رفیقاتون رو کنار بزارید من سی سالمه خیلی رفیق داشتم حتی بینشون هم دو سه تا خوب فابریک انتخاب کردم اما تهش فقط ضرر به جون و مالم زدن و همینطور بعضی از افراد خانواده با سنی بیشتر از من ول کن نیستن هی تعارف میکنن خلاصه مطلب بگم کسی که بهتون اصرار میکنه که عرق بوخورید بزرگ ترین دشمنتونه دوری از این افراد باعث میشه راحت ترک کنید رفیق اونیه که سلامتی و پس انداز کردن پوله شما براش مهم باشه
واقعا نمی ارزه حتی امتحانش کنی
نظرات مردم اروپا هست یا ابران؟!!!الگل نخور ..ترامادول نخور…متاو.ن نخور…سیگار نکش….تریاک نکش…. چی تو مملکت روپا هست که هیچکی کاری نگنیم؟ما مردها زیر این فشار زندگی له شدیم اگر خودمون تسکین ندیدم چکارکنیم////گسی از خوشی سمت کار حلاف نمیرخ….فراموش نکنیئد
معنی زندگی و زندگانی بیش تر اینهاست البته اگر معنی رو به لذت مواد ندونید . یه آدم رو در نظر بگیر که تا آخر عمرش در حال لذت بردن از نئشگی،چنی،مستی هست اون هیج هیجانی و هیچ چیز جدیدی و تجربه نمیکنه و تویه خودش گم میشه همش ، مغز و جسم سالم خودمون رو با چی عوض کنیم یه آدم معتاد به راحتی هرکسی هرچیزی بخواد رو روش پیاده میکنه ، ایران به حدی که مشکل داره به همون حد اگه سعی کنیم اتحاد به وجود بیاریم در برابر همدلی نکردن و ناراستی بودن همه از شر یسری مسائل که همیشه اذیتمون میکنه راحت میشیم برايه همه آدما میتونه مواد جالب ترین چیز باشه چون بدون داشتن رضایت نسبت به زندگی با مصرف اون یادت میره همه چیز و حس درد نمیکنی ولی اول آخرش هست و مشکل اصلیه فرضو بگیریم به اینکه شما تیلیاردری و بهترین جنسها رو هم میتونی مصرف کنی با مصرف مواد دیگه کنترلی رویه پول و اینا نداری یهو مست میشی مهربون میشی همشو میدی خیریه خخ برايه مثال ولی کلن برادر در واقعیت زندگی کن این فکر تورو نابود میکنه من هیچ وقت نمیگم حال نمیده ولی حالی که آخرش نابودیه رو نمیخوام من همیشه سرزنده باشم راضی ترم تا تو فاز و اینا اینچیزها برای ذهن و جسم بشر ساخته نشده و مصرفشان تاثیر منفی و جبران ناپذیری میزاره بیایم سعی در پیدایش معنی زندگی درجه یک کنیم نه زندگی که همش گول خودتو بزنی حس میکنم قانع نشدی نسبت به این حرفی که تو زدی یعنی خیلی باهاش حال میکنی ولی قول بهت پشیمون شی چند وقت دیگه و بگی من اینکارو به اشتباه انجام دادم