کلینیک اعصاب و روان آکسون،کلینیک روانپزشکی آکسون : در مقالات قبلی با اختلالات شخصیتی و دسته بندی آن آشنا شدیم. در این مقاله نیز یکی دیگر از اختلالات به اسم اختلال شخصیت مرزی را بررسی میکنیم. به دلیل عوارض این بیماری فرد مبتلا دچار مشکلات فراوانی در طول زندگیاش میشود.
نوعی بیثباتی در همه جنبههای زندگی از روابط بین فردی، عواطف و خود انگار (تصوری که فرد از خود دارد) فرد را تحت تاثیر قرار میدهد و معمولا این الگو همراه با نشانههای زیر همراه است:
این بیماری روانی در اولین سالهای بزرگسالی آغاز میشود و خود را با جنبههای مختلف نشان میدهد و باعث بیثباتی هیجانی میشود. افراد مبتلا به این اختلال روابط بین فردی و خودانگاره بیثابتی دارند، روابط آنها شدید و پرآشوب است و دوست یا معشوق را بهصورت افراطی آرمانی میبینند که بعد از مدتی از همین افراد سرخورده و ناامید میشوند.
افراد دارای اختلال شخصیت مرزی کمک زیادی برای درمان نیاز دارند، کلینیک اعصاب و روان آکسون با وجود متخصصان درمان بیماریهای روانی تمام کوشش خود را برای بهبود حال این افراد میکند.
از مهمترین ویژگیهای این اختلال میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
بیثباتی عاطفی در آنها معمولاً با تکانش گری آنهم در سطح بالا همراه است که در نهایت منجر به رفتارهای خود ویرانگری میشود.
خودکشی آنها نیز بیشتر برای فریب دیگران است ولی با اینحال اعمالی که باعث آسیب به خود میشود همیشه به برای فریب دیگران نیست. مثلاً زخمی کردن بدنشان یکی دیگر از ویژگیهای این اختلال است که مبتلایان بیشتر برای رهایی از اضطراب انجام میدهند.
درمانگران کلینیک روانپزشکی آکسون با در نظر گرفتن برنامهای جامع طی جلسات متعدد روان درمانی هراس و اضطرابها را ریشه یابی میکنند.
آنها نسبت به محیط و شرایط محیطی حساسیت زیادی دارند، همچنین افراد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی ترس شدید ناشی از طرد شدن و رها شدگی دارند و حتی یک جدایی کوتاه مدت و یا تغییراتی که غیرقابل اجتناباند نیز این هراس به سراغشان میآید.
آنها طرد شدن و رها شدگی را نهان ذهن خود به “بد بودن خود” تفسیر میکنند، ترسهای شدید از رهاشدگی در این افراد با نیاز به با دیگران بودن و عدم تحمل تنهایی ارتباط دارد.
افرادی که به اختلال شخصیت مرزی مبتلا هستند دائم در حالا تلاش اند تا از احساسات طرد و رهاشدگی اجتناب کنند که به همین دلیل رفتارهای تکانشی مانند آسیب زدن به خود و رفتارهای خودکشی از آنها سرمیزند.
به همین دلیل تشخیص و در پی آن درمان به موقع میتواند بسیار اهمیت داشته باشد، آکسون ، بهترین کلینیک اعصاب و روان در تهران با همکاری بهترین درمانگران در زمینه بیماریهای روانی سعی میکنند ضمن تشخیص صحیح ، روش درمانی مناسب برای فرد را نیز ارائه دهند.
به نظر بسیاری از روانشناسان عواملی مانند ژنتیک و مغز و دلایل اکتسابی و تجارب دوران کودکی را در بروز چنین اختلالی موثر میدانند، ولی تجارب اولیه کودک به ویژه سه سال اول خیلی مهم هستند از دلایل اصلی و شرایطی که میتواند زمینه ساز چنین بیماری شود میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
درمانگران کلینیک آکسون ، بهترین کلینیک روانپزشکی در تهران معتقدند صرفا وجود یک یا چند مورد از این موارد نمیتواند منجر به بروز این اختلال شود.
آنها روابط متزلزل و ناپایداری با افراد خانواده، فامیل و دوستان دارند. همچنین پیش میآید این افراد سریع و شدید به فردی علاقهمند شوند و خیلی سریع و ناگهانی علاقه خود را از دست بدهند و حتی از آن شخص متنفر شوند.
هر جدایی یا تغییر برنامه باعث واکنش شدید طردشدگی در آنها خواهد شد، وقتی آنها به کسی یا چیزی علاقهمند باشند و به هر دلیل آن شخص یا آن چیز از پیش آنها برود فرد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی احساس انزوا و پوچی میکنند.
رفتارهایی از فرد سر میزند که ناشی از تصورات ضعیف درباره خودشان است رفتارهای مانند:
برای فرار از مشکلات و تسکین دردهای روحیشان به مصرف مواد اعتیادآور پناه میبرند که میتواند منجر به اعتیاد آنها شود. کلینیک ترک اعتیاد آکسون تنها مرکز ترک اعتیاد چندجانبه است که در همزمان در زمینه درمان بیماریهای روانی و همچنین درمان اعتیاد به خدماترسانی مشغول است.
همچنین افراد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی در شرایط خارج از کنترل خود دچار خشم زیادی میشوند. به عنوان مثال اگر پدر و مادر یا همکار و دوست این فرد برای مدت کوتاهی به او بیاعتنایی کند از شدت احساس طرد و انزوا بیمار بسیار خشمگین خواهد شد.
افراد مبتلا به این اختلال ممکن است نشانههای خطرناکی از خود بروز دهند و مشکلاتی را در ارتباط با تصویر بدن خود و عزت نفس داشته باشند. این افراد به خودشان آسیب میزنند، جای جای بدن خود را میبرند و حتی به خودکشی فکر میکنند که در این شرایط فرد باید به یک روانشناس یا روانپزشک مراجعه کند و آنها نیز در صورت نیاز بیمار را در بهترین کلینیک اعصاب و روان بستری میکنند.
خشم و ترس آنها ناشی از وحشت از تنها ماندن است، حتی با تصور و تجسم تنها ماندن نیز دچار ترس و خشم میشوند. ترس از تنها بودن سبب مشکلات جدی در روابط خانوادگی این افراد میشود.
مطالعه دقیقی در مورد اینکه چه میزان از افراد جامعه به این بیماری مبتلا میشوند انجام نشده، اما با توجه به اطلاعات موجود چیزی بین یک تا دو درصد افراد جامعه به این بیماری مبتلا میشوند، در زنان نیز دو برابر بیشتر از مردان است، در بین فامیل درجه یک این افراد بیماریهای مثل اختلال افسردگی اساسی و مصرف مواد اعتیادآور بیشتر از جمعیت عمومی جامعه است. ممکن است شیوع این اختلال در گروه سنی مسن کاهش پیدا کند.
این بیماری تقریبا باثبات است و در طول زمان تغییر زیادی نمیکند، در برخی مطالعات دیده شده که این بیماری میتواند به اسکیزوفرنی تبدیل شود ولی احتمال اینکه فرد مبتلا دچار حملات افسردگی شود بسیار زیاد است.
معمولا از داروهای که خلقوخوی فرد را تثبیت کند، داروهای ضد جنون و ضدافسردگی برای کنترل علائم استفاده میکنند.
روشهای مختلف مشاوره مثل روان درمانی، یا روش جدید درمانی به اسم رفتار دیالکتیکی در کنترل بیماری این افراد میتواند مفید باشد، همچنین در درمان گروهی نیز فرد سعی میکند رفتارهای خوب را جایگزین رفتارهای بد کند و حتی به همسالان خود آموزش دهد.
کلینیک آکسون که بی شک بهترین کلینیک روانپزشکی در سطح کشور است از بهترین امکانات برای بستری و درمان افراد داری بیماری روانی برخوردار است.
سخن آخر
با اختلال شخصیت مرزی که در گروه B نمایشی، احساساتی و دمدمی طبقهبندی میشود آشناشدیم. این افراد ثبات عطفی ندارند و به همین دلیل شاید نتوانند به درستی تصمیم بگیرند و بسیاری از رفتارهای این افراد نیز ناشی از تکانشی عمل کردن است. از آنجایی که این افراد به خود و در موارد نادری به دیگران آسیب میزنند بهتر است هرچه سریعتر درمان شوند.
کلینیک شبانه روزی اعصاب و روان آکسون از معدود مراکز بیماران اعصاب و روان در تهران است که امکانات رفاهی و هتلینگ برای بیماران تدارک دیده تا محیط امن درمان شوند، همچنین این کلینیک شبانه روزی اعصاب و روان برنامه منظم دیدار با روان درمانگر دارد و هر بیمار با توجه به بیماری و شدت آن برنامه خاص خود را خواهد داشت. برای اطلاع از خدمات با ما تماس بگیرید.
.
1 Comments
با سلام و وقت بخیر. ممنون از مطالب مفیدتون. من به تازگی دچار یک نوع اختلال و مشکل شدم که نمیدونم که آیا میتونه مربوط به این سندرم و اختلال باشه یا خیر!؟وقتی خودم را جلوی آیینه میبینم احساس میکنم این من واقعی و محمد صادق حقیقی نیستم و مرتب واقعی بودنم را با خودم تکرار میکنم که حتی عیالم هم در خانه مجبور میکنم تا محمد صادق واقعی و دخترکم هم بابا واقعی صدایم میزنند. در غیر این صورت عصبی میشم و اختیارم را از دست میدم. به دکتر اعصاب و روان مراجعه کردم اما گفتند باید به یک روانشناس بالینی مراجعه نمایم.
اگر پیشنهادی برای بنده داشته باشید ممنون میشوم کمکم کنید.با تشکر.